Marek Hamšik in soigralci so z odlično igro zasluženo ugnali aktualne svetovne prvake. Foto: EPA
Marek Hamšik in soigralci so z odlično igro zasluženo ugnali aktualne svetovne prvake. Foto: EPA
Graziano Pelle
Graziano Pelle je zagotovil minimalno zmago Italijanom. Foto: Reuters

Selektor svetovnih prvakov Joachim Löw ima težave s številnimi poškodovanimi nogometaši. Priložnost je dal tudi nekaterim mladim upom. Bastian Schweinsteiger in Mats Hummels se skušata pripraviti do prve tekme proti Ukrajini 12. junija v Lillu.

Gomez zadel iz najstrožje kazni
Nemci so povedli v 13. minuti, ko je Juraj Kučka v kazenskem prostoru podrl Maria Götzeja. Z bele točke je bil natančen Mario Gomez, vratar Matuš Kozačik je krenil v napačno smer. Leroy Sane je po pol ure igre zapravil veliko priložnost za 2:0.

Ob koncu prvega polčasa so se Slovaki razigrali. Štiri minute pred odmorom je Ondrej Duda podal do Mareka Hamšika, ki je z izjemnim strelom z 20 metrov z desno nogo poslal žogo pod prečko. V 44. minuti je po podaji iz kota Michal Duriš zrežiral preobrat.

Močan naliv na začetku drugega dela
Ob odmoru je bila v Augsburgu močna nevihta. Začetek drugega polčasa je bil preložen kar za pol ure, nadaljevanje je bilo nekaj časa vprašljivo. Löw je ob odmoru ponudil priložnost dvema debitantoma v izbrani vrsti, vstopila sta Julian Weigl in Julian Brandt.

Velika napaka ter Stegna
V vratih je Bernda Lena zamenjal Marc-Andre ter Stegen. Vratar Barcelone je naredil veliko napako v 52. minuti, ko je skušal ujeti žogo po strelu Kučke, a mu je med nogama ušla v mrežo. Nemci so skušali znižati zaostanek, a jim v pravih vaterpolskih razmerah ni uspelo zadeti.

Nolito zrežiral zmago Španije
Španci so igrali v Švici, v St. Gallnu pa so z ekipo, v kateri še ni bilo reprezentantov obeh finalistov Lige prvakov Reala in Atletica, premagali Bosno in Hercegovino s 3:1. Ta je po pol ure ostala brez edinega strelca Emirja Spahića, ki je dobil dva rumena kartona. Že pred tem je v razmiku sedmih minut dvakrat za Španijo zadel Nolito, končni izid je v sodnikovem dodatku postavil Pedro.
Pelle priigral zmago azzurrom
Italijanska reprezentanca je na Malti gostila Škotsko in slavila z 1:0. Edini zadetek je dosegel Graziano Pelle v 57. minuti. Selektor Antonio Conte bo imel po torkovi objavi dokončnega seznama za EP za test na voljo še tekmo s Finsko 6. junija.

Prijateljske tekme:
NEMČIJA - SLOVAŠKA 1:3 (1:2)
Gomez 13./11-m; Hamšik 41., Duriš 44., Kučka 52.

Nemčija: Leno (46./ter Stegen), Kimmich (75./Schürrle), J. Boateng (64./Höwedes), Rüdiger, Rudy, Khedira (46./Weigl), Hector, Götze, Draxler, Sane, Gomez (46./Brandt).

Slovaška: Kozačik, Pekarik, Durica, Škrtel, Švento, Hrosovsky (78./Škriniar), Hamšik (85./Greguš), Kučka (81./Pečovsky), Weiss, Duriš (68./Šestak), Duda (61./Stoch).

Sodnik: Serge Gumienny (Belgija)




ALBANIJA - KATAR 3:1 (2:1)
Ajeti 23., Lemjani 40., Sadiku 64.; A. Hassan 1.

ŠPANIJA - BiH 3:1 (2:1)
Nolito 11., 18., Pedro 95.; Spahić 29.
RK: Spahić 45./BiH

ROMUNIJA - UKRAJINA 3:4 (1:1)
Torke 23., Alibec 74., Stanciu 85.; Zuzulja 43., Zinčenko 48., Konopljanka 54., Jarmolenko 59.

TURČIJA - ČRNA GORA 1:0 (0:0)
Topal 94.

ITALIJA - ŠKOTSKA 1:0 (0:0)
Pelle 57.

PORTUGALSKA - NORVEŠKA 3:0 (1:0)
Quaresma 13., Guerreiro 65., Eder 71.