Vladimir Weiss je poleti v Franciji spet opozoril nase in potrdil, da je kljub pestri klubski zgodovini še vedno težko nadomestljiv igralec za Slovaško. Foto: Reuters
Vladimir Weiss je poleti v Franciji spet opozoril nase in potrdil, da je kljub pestri klubski zgodovini še vedno težko nadomestljiv igralec za Slovaško. Foto: Reuters
Slovaki ostali brez Weissa

Vladimir Weiss je namreč zavrnil alkotest, ko ga je ustavila policija, zaradi česar je proti slovaškemu nogometnemu zvezdniku stekel postopek, kot bi vozil pod vplivom alkohola ali prepovedanih substanc.

Kozak zaradi ljubega miru izključil Weissa
Pred začetkom ponedeljkovega reprezentančnega zbora je selektor Jan Kozak oznanil, da 26-letni Weiss ni več del reprezentance Slovaške za oktobrski tekmi s Slovenijo v soboto in s Škotsko v torek.

"Pogovoril sem bom z njim, a tudi če ni kriv, ne bo igral na naslednjih dveh tekmah. On je eden najpomembnejših članov naše reprezentance, ki pa predvsem potrebuje mir," je odločitev pojasnil Kozak.

Ključno vprašanje: ali je sploh vozil avtomobil?
V jutranjih nedeljskih urah je policija v Bratislavi na znanem rečnem bregu Razusovo policija ustavila glasno druščino, pri čemer je bilo v luksuznem Wiessovem avtomobilu kar deset ljudi. Po legitimaciji je svojeglavi zvezdnik zavrnil alkotest in odvzem krvi, zaradi česar je hitro stekel uradni postopek. Weiss se prek odvetnika zagovarja, da ga je policija nadlegovala in silila v alkotest, čeprav ni vozil avtomobila. Ker ni bil šofer, kakor zatrjuje tudi njegova družba, ni bil dolžen opraviti alkotesta.


Na EP-ju zrežiral edino zmago Slovaške

Kdo ima prav, bosta pokazala čas in razprava pred sodnikom za prekrške, a to bo bolj malo pomagalo reprezentanci Slovaške, ki je brez takrat poškodovanega Weissa septembra že izgubila z Anglijo. Vladimir Weiss, nekdanji veliki up Manchester Cityja, sicer zadnji dve leti igra za velike denarje v Katarju, a hkrati se je spet uveljavil kot nosilec reprezentance. Na EP-ju 2016 je začel prav vse štiri tekme, resda je bil vsakokrat tudi zamenjan, a je bil s podajo in golom glavni arhitekt edine slovaške zmage, ko so premagali Rusijo z 2:1. Weiss mlajši, ki je že tretja generacija reprezentantov v družini, je za Slovaško odigral 56 tekem, prispeval 5 golov in 14 podaj, ki so njegova glavna odlika.

Sijajen gol Weissa proti Rusiji na evropskem prvenstvu

Slovaki ostali brez Weissa