Vezist Borussie Dortmund Kevin Kampl je eden ključnih mož slovenske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com
Vezist Borussie Dortmund Kevin Kampl je eden ključnih mož slovenske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com

Na letalu, ki je popoldne pristalo na letališču Hamad v Dohi, ni bilo Samirja Handanovića, Josipa Iličića, Boštjana Cesarja in Milivoja Novakovića, namesto njih pa je selektor Srečko Katanec s seboj peljal Tima Matavža, Romana Bezjaka in novinca Nika Omladiča.

Kampl: Malo katarskega sonca ne škodi
Kevinu Kamplu
ni bilo odveč pripotovati na "drugi konec" sveta. "Lepo je, da vidiš svet. Lepo je, da dobiš priložnost tam igrati. Lani sem bil v Katarju na pripravah s Salzburgom in mi je bilo zelo všeč. Malo sonca pa tudi ne škodi, bomo dobili malo barve na obraze," je v šaljivem tonu povedal Kampl in se ozrl na ponedeljkovo tekmo: "Upam, da bomo zmagali, videl pa sem, da je Katar premagal Alžirijo, tako da bo zelo težka tekma. Bomo videli, kaj bo."

Lazarević: Želimo si zmagati
Dejan Lazarević
je proti San Marinu dosegel prvi zadetek v reprezentanci. Pred obračunom s Katarci napoveduje: "Za nas bo to spet ena lepa tekma. Želimo si zmagati. To bo nekaj posebnega, tako kot je vsaka tekma za slovensko reprezentanco. Poskusili bomo zmagati."

Pozor na "Khalfaninha"
Katarska reprezentanca je sicer nedavno premagala Estonijo (3:0) in Alžirijo (1:0). Njihov najboljši strelec je 27-letni vezist Khalfan Ibrahim, imenovan tudi "Katarski Maradona" oziroma "Khalfaninho". Vsi člani reprezentance igrajo za katarske klube.

Prenos tekme si boste lahko v ponedeljek od 17.30 naprej ogledali na TVS 2 in na MMC-ju.

Slovenci v mrežo San Marina pospravili šest žog
Slovenci v mrežo San Marina pospravili šest žog