Denis Petrić bo pri Angersu zamenjal Ludovica Butella (na fotografiji), ki je jeseni kar 11-krat ostal nepremagan. Foto: Reuters
Denis Petrić bo pri Angersu zamenjal Ludovica Butella (na fotografiji), ki je jeseni kar 11-krat ostal nepremagan. Foto: Reuters

27-letni vratar, ki je zadnji dve leti branil za Troyes, je pred dnevi prestopil v Angers, kjer je zamenjal Ludovica Butella, ki je odšel v Club Brugge. Podpisal je pogodbo do junija 2018. Petrić je sezono začel v vratih Troyesa in odigral vse tekme od 2. do 10. kroga, a je nato konec oktobra izgubil mesto v prvi postavi in ni zbral nobenega nastopa več. Zdaj ga čaka nov izziv, saj bo najbrž takoj dobil priložnost med vratnicama trenutno tretjeuvrščenega moštva francoskega prvenstva. Oblekel je dres s številko 1, drugi vratar v klubu je dve leti mlajši Alexandre Letellier.
Angers, ki je v 19 krogih prejel le 11 zadetkov, na lestvici z 31 točkami zaostaja samo za PSG-jem (51) in Monacom (32). Prihodnjo soboto bo gostil četrtouvrščeni Caen. Troyes do zdaj še ni zmagal in je z osmimi točkami gladko zadnji.

Nekdanjega vratarja Svobode in slovenske reprezentance do 19 let so v lanski sezoni izbrali za najboljšega vratarja francoske druge lige. Ljubljančan, ki si je v mlajših letih prislužil vzdevek Taffarel (po legendarnem Brazilcu), je bil med letoma 2007 in 2010 član Auxerra, nato je branil za Cassis in Istres, od avgusta 2013 pa za Troyes. Z njim je lani suvereno slavil v Ligue 2, klubu iz Šampanje pa se je po dveh sezonah med drugoligaši uspelo vrniti med elito.