Domžalčani so na prvi tekmi v Celju z 2:0 ugnali Floro, tako da mirno odhajajo v Estonijo. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani so na prvi tekmi v Celju z 2:0 ugnali Floro, tako da mirno odhajajo v Estonijo. Foto: www.alesfevzer.com
Igor Bišćan
Trener Olimpije Igor Bišćan se bo prvič predstavil ljubljanski publiki. Foto: Borut Živulović/BoBo
ND Gorica
Še v najboljšem položaju so Novogoričani, ki so Širak premagali že v gosteh (2:0). Oba gola je zabil Rifet Kapić. Foto: Radio Koper
Olimpija proti Vaasi lovi minimalen zaostanek
Rožman pred gostovanjem v Estoniji

Na papirju najtežje delo čaka Olimpijo, ki je prvo tekmo proti finski Vaasi izgubila z 0:1, za povratni obračun v Stožicah pa v taboru zmajev napovedujejo zmago in napredovanje.

"Počasi napredujemo, v roku štirih tednov bomo videli, kaj smo naredili, delati pa moramo maksimalno, da se uvrstimo v drugi krog. Fince spoštujemo, vseeno pa menim, da smo boljše moštvo. To moramo dokazati na igrišču," je za spletno stran ljubljanskega kluba dejal trener zeleno-belih Igor Bišćan, ki se bo v četrtek prvič predstavil ljubljanski publiki.

Nejc Vidmar je na Finskem branil prvo Evropsko tekmo v dresu Olimpije, a ni bil zadovoljen s končnim rezultatom. Tudi on je trdno odločen, da bo s soigralci na povratni tekmi popravil vtis: "Tekmo na Finskem smo že pozabili. Sam sem precej razmišljal o prejetem golu, a v nogometu velikokrat odločajo milimetri. Verjamem v našo zmago in uvrstitev v drugi krog, kjer bi nas kot nagrada čakala tekma z močnim nasprotnikom."

Rožman: V mislih imamo le zmago
Domžalčani so že doma oziroma v Celju premagali Floro iz Talina (2:0) in dokazali, da so boljša ekipa. Zdaj bo treba napredovanje potrditi v Estoniji. "Pred nami je pomembno gostovanje, kamor se odpravljamo z zmagovalno miselnostjo. Ne bomo preračunljivi, kar pomeni, da ne bomo le branili prednosti s prve tekme. Natančno imamo dodelane stvari in točno vemo, na kakšen način želimo priti do napredovanja. Flora bo na tej tekmi zagotovo v boljšem stanju, kot je bila v Celju, kar pa ne pomeni, da je to spremenilo našo pripravo na tekmo. Potek slednje želimo imeti vseskozi pod nadzorom. V naših mislih je le zmaga," je za spletno stran domžalskega prvoligaša povedal trener Simon Rožman.

Gorica je že v gosteh z 2:0 ugnala armenski Širak, tako da na povratnem obračunu njeno napredovanje v novogoriškem Športnem parku ne bi smelo biti vprašljivo.

NOGOMET

EVROPSKI POKALI

EVROPSKA LIGA, 1. predkrog

POVRATNE TEKME

Četrtek ob 18.00:
FLORA TALIN (EST) - DOMŽALE 0:2

Ob 20.15:
OLIMPIJA - VAASA (FIN) 0:1

Ob 20.30:
GORICA - ŠIRAK (ARM) 2:0

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.

Ob uvrstitvi v 2. predkrog bo Olimpija igrala z danskim Brondbyjem, Gorica s Panioniosom (Grčija), Domžale z zmagovalcem dvoboja Ventspils (Latvija) - Valur (Islandija).

Olimpija proti Vaasi lovi minimalen zaostanek
Rožman pred gostovanjem v Estoniji