Lara Prašnikar je postavila končni izid v Torshavnu. Foto: www.alesfevzer.com
Lara Prašnikar je postavila končni izid v Torshavnu. Foto: www.alesfevzer.com
Odlična vratarka Zala Meršnik je mrežo ohranila nedotaknjeno. V letošnji sezoni je blestela tudi v vratih pokalnih prvakinj iz Beltincev. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija ima v kvalifikacijski skupini 5 po šestih tekmah dve zmagi in štiri poraze. V ponedeljek se kvalifikacije nadaljujejo na Islandiji, ki je bila v prvem delu kvalifikacij boljša od Slovenk z 2:0.

Slovenke so povedle v 10. minuti, ko je po prostem strelu Lare Prašnikar zadela Lara Ivanuša, ki se je pred desetimi dnevi veselila naslova državnih prvakinj z Olimpijo. Uvodoma sta največ preglavic povzročili Heidi in Ansy Sevdal, a je bila Zala Meršnik vedno na pravem mestu.

V 21. minuti je kapetanka Mateja Zver, ki se je vrnila po poškodbi, povišala na 0:2. Uspešna je bila z najstrožje kazni, ki jo je priborila Špela Kolbl.

Tudi v drugem polčasu so bili Slovenke precej boljše. V 65. minuti je Mateja Zver zadela še drugič, piko na i je dodala Lara Prašnikar dve minuti pred koncem. Podala je Zala Kuštrin, ki se je v letošnji sezoni izkazala v dresu Radomelj.

"Vsi smo ponosni in veseli, da smo dosegli prvo zmago ob našem skupnem delu. Igralke so pokazale pravi pristop na terenu, svoje pa je naredila stroka pred tem. Pokazali smo pravi obraz," je bil zadovoljen selektor Jarc.

Kvalifikacije za SP 2019:
FERSKI OTOKI – SLOVENIJA 0:4 (0:2)
Ivanuša 10., Zver 21./11-m, 65., Prašnikar 88.

Slovenija: Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec, Erman (67./Prša), Zver, Čonč, Prašnikar, Ivanuša, Kolbl (80./Kuštrin), Eržen (90./Kos).

Vrstni red: Nemčija 15, Islandija 13, Češka 7, Slovenija 6, Ferski otoki 0.