Kevin Gameiro je po uri igre zapečatil usodo Maribora. Foto: EPA
Kevin Gameiro je po uri igre zapečatil usodo Maribora. Foto: EPA
Jose Antonio Reyes
Jose Antonio Reyes se veseli zadetka, Jasmin Handanović pa je potrt po veliki napaki. Foto: EPA
Jose Antonio Reyes
Reyes je spretno izkoristil veliko napako Handanovića. Foto: Reuters
Sevilla končala mariborsko pot v Evropi
Vršič kaznoval napako obrambe Seville
Gameiro povišal na 2:0
Gol Reyesa po veliki napaki Handanovića

Trener vijoličastih Ante Šimundža je imel veliko težav s sestavo začetne enajsterice. Zaradi poškodbe ni mogel igrati kapetan Marcos Tavares, njegovo vlogo je prevzel Aleš Mertelj. V napadu je bil osamljen Jean-Philippe Mendy, ki pa se ni znašel.

Veliko boljši začetek Seville

Gostitelji so bili precej boljši na začetku srečanja. V 8. minuti je poskusil Jose Antonio Reyes, Jasmin Handanović pa je z lepo parado žogo odbil v kot. Španci so še imeli nekaj poskusov iz kotov, na drugi strani pa vijoličasti niso znali ogroziti vrat.
Neverjetna napaka Handanovića
Andaluzijci so povedli tri minute pred odmorom, ko je veliko napako naredil Handanović. Aleksander Rajčević mu je podal žogo nazaj, izpred svojih vrat pa jo je vratar vijoličastih poslal v hrbet Joseja Antonia Reyesa, odbila pa se je naravnost v mrežo.

Gameiro povišal na 2:0
V 59. minuti je Vitolo poslal predložek pred kazenski prostor, žoga je zadela branilca Arghusa v hrbet, Kevin Gameiro pa je z natančnim strelom povišal vodstvo gostiteljev.

Rezervist Vršič omilil poraz
Takoj po drugem zadetku je Mertlja zamenjal Dare Vršič. V 71. minuti je Rakitić s slalomom med mariborsko obrambo prišel do strela, a je bil tokrat Handanović zbran. Vršič je imel v 82. minuti lepo priložnost za znižanje, a je njegov poskus z lobom zadržal Javi Varas. Ko je že kazalo, da se bo tekma končala brez častnega zadetka vijoličastih, je Martin Milec v 92. minuti lepo podal pred vrata, Vršič pa je na daljši vratnici uspel znižati.

V osmini finala Sevilla - Betis
Sevilla je bila tokrat precej boljša, v osmini finala pa se bo pomerila z mestnim tekmecem Betisom, ki je z 2:0 slavil v Kazanu.

Statistika

Sevilla

Maribor

Streli na gol173
Streli v okvir vrat

8

2

Posest (%)6931
Koti

6

2

Prepovedani položaji20
Prekrški77
Število podaj777336



Izjavi po tekmi:

Ante Šimundža, trener Maribora: "Vedeli smo, kaj nas čaka in da bo tekma zaradi kakovosti tekmeca zelo težka. Mislim, da smo odigrali malo manj kakovostno, kot smo sposobni. V določenih trenutkih nismo bili pravi. To pa ne zmanjšuje našega pozitivnega vtisa, ki smo ga pustili. Nesrečen zadetek, ki smo ga prejeli v prvem polčasu, nam je porušil strategijo. Pripravili smo se na takšno Sevillo, kot se je pokazala na začetku tekme, to pomeni zelo agresivno in napadalno. V 2. ali 3. minuti so sprožili udarec, po katerem je Jasmin odlično posredoval, nato pa si niso več pripravili nobene prave priložnosti. V nadaljevanju smo nadzorovali tekmo in imeli nekaj polpriložnosti. Zmanjkalo nam je nekaj kakovosti v zaključku napada. Sledil je nesrečen dogodek, ki se na tej ravni ne sme zgoditi. To je obrnilo potek tekme. Tavares? Njegova odsotnost se nam je najbolj poznala pri tem, da Marcos zadržuje žogo in pride v medprostor, odigra in pride do strela. Tu nas je malo zmanjkalo. Še enkrat pa poudarjam, da to ne kazi slike naše odlične sezone v Evropski ligi. Fantje si zaslužijo vse čestitke. Do zadnjega smo bili v igri za napredovanje proti Sevilli in mislim, da je to ogromen uspeh. Ko izgubiš tekmo, je sicer vedno prisotno razočaranje. Vsako tekmo želimo zmagati, ne glede na tekmeca."
Aleš Mertelj: "Pričakovali smo težko tekmo. Iti v odprt boj z moštvom, kot je Sevilla, bi bilo nespametno. Iskali smo svoje priložnosti iz protinapadov in polprotinapadov. V prvem polčasu nam to ni uspevalo, nato smo prejeli še zadetek. Mogoče bi lahko nekaj stvari izkoristili bolje, a se nam ni izšlo. Želeli smo si še koraka več, kljub porazu pa lahko samo čestitam soigralcem in vsem v klubu za enkratno sezono v Evropi. Storili bomo vse, da bomo v prihodnje še boljši. V prvih minutah je Sevilla igrala zelo napadalno, nato smo ji zaprli tiste medprostore, ki jih zna izkoriščati. Potem je prišel tisti zadetek, a kljub temu smo verjeli, da je še vse mogoče. Žal se nam ni izšlo. Čestitke tekmecem za napredovanje."

Šestnajstina finala, povratna tekma:
SEVILLA - Maribor 2:1 (1:0) 2:2
22.000; Reyes 42., Gameiro 59.; Vršič 92.

Sevilla: Javi Varas, Diogo, Fazio, Pareja ( 46./Iborra), Moreno, Carrico, Trochowski, Reyes ( 73./Marin), Rakitić, Vitolo, Gameiro ( 81./Bacca).

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Viler, Bohar, Filipović , Mertelj ( 60./Vršič), Mezga ( 53./Cvijanović ), Dervišević, Mendy ( 67./Fajić).

Sodnik: Luca Banti (Italija)

Izid prve tekme je v krepkem tisku.

A. G.

Sevilla končala mariborsko pot v Evropi
Vršič kaznoval napako obrambe Seville
Gameiro povišal na 2:0
Gol Reyesa po veliki napaki Handanovića