Veliko veselje nogometašev Vaase v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Veliko veselje nogometašev Vaase v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Igor Bišćan
Igor Bišćan je le nemočno opazoval svoje izbrance, ki so bili popolnoma brez idej pred vrati Fincev. Foto: www.alesfevzer.com
Leon Benko
Leon Benko in soigralci so bili zelo neučinkoviti. Foto: www.alesfevzer.com
Bišćan: To je velik neuspeh, a ne sramota
Strandvall s prostega strela kaznoval neučinkovite zmaje

Izbranci Igorja Bišćana so prejšnji četrtek na Finskem izgubili z 0:1 in čakala jih je težka naloga. Vaasa je v Ljubljani stavila na trdno obrambo, velike premoči (streli na vrata 18:3, v okvir 3:2, koti 7:0, posest 68:32 %) pa zmaji niso unovčili.
Veliko prometa, malo učinka

V prvem polčasu so se priložnosti gostiteljev vrstile, a pravega zaključnega strela v okvir vrat ni bilo. Finci so postavili pravi "bunker" in zdržali do odmora. Razmerje v strelih na vrata je bilo 9:0. Alexandru Cretu, Kenan Bajrić, Goran Brkić, Nathan Oduwa in soigralci so sicer poskušali, a merili čez gol ali pa mimo gola.
Po uri igre je bilo zelo vroče pred vrati gostov, ko je Oduwa prodrl po desni strani, podal v kazenski prostor, Benko in Tomić pa se nista sporazumela, kdo bo streljal.
Strandvall odločil takoj po vstopu
V 65. minuti je vstopil Sebastian Strandvall namesto strelca edinega gola s prve tekme Joonasa Vahtere. Vezist je takoj izvedel prosti strel, žogo je mojstrsko zavrtinčil prek živega zidu, vratar Nejc Vidmar pa je bil slabo postavljen in končala je za njegovim hrbtom. Iz prvega strela so Finci šokantno povedli.
Olimpija je v 75. minuti prišla do najbolj nevarnega strela, rezervist Blessing Eleke je z roba kazenskega prostora zadel zunanji del mreže Vaase. Poskusi Olimpije do konca tekme so bili jalovi in Finci so se veselili velikega uspeha.

Vaasa bo v drugem predkrogu Evropske lige igrala z danskim Brondbyjem.

Bišćan: To je velik neuspeh, a ne sramota
"Prevladovali smo, še posebej do gola. Razočaran sem nad razpletom obeh tekem. Sezona se je šele začela, fizično še nismo pripravljeni, kot bi si želeli. Nekaj stvari je bilo tudi dobrih. Finci so zelo dobro organizirana ekipa, na obeh tekmah so se disciplinirano branili. Potrebovali bi nekoga, ki bi odločil z individualno kakovostjo. To je velik neuspeh, ne bi pa ocenil, da smo izpadli na sramoten način," je na novinarski konferenci pojasnil Bišćan.

Mandarić mu ni dal ultimata
"Pričakujem okrepitve na položaju desnega branilca, ofenzivnega vezista in napadalca. Vodišek je bil na tribuni, ker je prišlo do manjšega spora med njim in trenerskim štabom. Želel je oddelati naporen trening na dan tekme. Vidmarja ne bi krivil za zadetek. Mandarić mi ni dal ultimata, do kod moramo priti v Evropi," je še dodal 39-letni Zagrebčan.

Evropska liga, 1. predkrog, povratna tekma:
Olimpija - VAASA 0:1 (0:0) 0:1
3.500; Strandvall 66.

Olimpija: Vidmar, Štiglec, Bajrić , Mitrović, Ilić ( 76./Miškić ), Cretu, Tomić, Brkić ( 71./Gajić), Oduwa, Abass , Benko ( 63./Eleke).

Vaasa: Meerits , Levanen, Viitikko, Lahti, Lampi, Lähde ( 46./Sohna), Hakola, Voutilainen, Engstrom ( 76./Jurgenson), Vahtera ( 65./Strandvall), Morrissey.

Sodnik: Georgios Kominis (Grčija)

Izid prve tekme je v krepkem tisku.

Bišćan: To je velik neuspeh, a ne sramota
Strandvall s prostega strela kaznoval neučinkovite zmaje