El Arbi Hillel Soudani je v izjemni formi. V četrtek je proti romunski Astri na Maksimiru dosegel hat-trick za zmago Dinama s 5:1. Foto: EPA
El Arbi Hillel Soudani je v izjemni formi. V četrtek je proti romunski Astri na Maksimiru dosegel hat-trick za zmago Dinama s 5:1. Foto: EPA

Zagrebčani imajo 25 točk, štiri več od Rijeke, ki je imela v sijajnem vzdušju več priložnosti, a ji ni uspelo ukaniti sijajnega vratarja Eduarda. Že v 11. minuti se je poškodoval Miral Samardžić, ki je moral zapustiti igro. Goran Cvijanović je igral vso tekmo.

Prvi dve veliki priložnosti je imela Rijeka. V 26. minuti je Ivan Tomečak ušel po desni strani in podal pred vrata, kjer je Vedran Jugović z glavo stresel vratnico. Šest minut zatem je Marin Leovac meril mimo vrat. Kazen je prišla zelo hitro, v 33. minuti je Portugalec Ivo Pinto dobil dvoboj s Cvijanovićem na desni strani, podal je pred vrata, kjer je bil neoviran Soudani, ki je z glavo s petih metrov zatresel mrežo. Pet minut pred odmorom je s prostega strela s 25 metrov poskusil Andrej Kramarić, s parado pa se je izkazal vratar Dinama Eduardo.

V 58. minuti veliko veselje na razprodani Kantridi. Po akciji Ivana Krstanovića in rezervista Anasa Sharbinija je do žoge prišel Kramarić, ki je zatresel mrežo. V 69. minuti je veliko napako obrambe Rijeke izkoristil sijajni Soudani. Izbranci Matjaža Keka so na koncu tekme pritisnili, Eduardo je v zadnji minuti obranil nevaren strel Leovca.

Hrvaško prvenstvo, 9. krog:
RIJEKA - DINAMO ZAGREB 1:2 (0:1)
Kramarić 58.; Soudani 33., 69.

Rijeka: Vargić, Tomečak, Lešković, Samardžić (11./Mitrović), Leovac, Moises, Cvijanović, Vešović (54./Sharbini), Kramarić, Jugović (78./Kvržić), Krstanović.

Dinamo Zagreb: Eduardo, Pinto, Gonçalo, Šimunić, Pivarić, Ademi, Brozović (86./Vukojević), Antolić, Soudani, Wilson (59./Hernandez), Čop (70./Čorić).