Virgil van Dijk se veseli izziva v Premier ligi. Foto: EPA
Virgil van Dijk se veseli izziva v Premier ligi. Foto: EPA
Slaven Bilić
Slaven Bilić se je v letošnji sezoni že veselil zmag na Emiratesu (0:2) in na Anfieldu (0:3). V nadaljevanju sezone bo lahko računal še na štiri nogometaše. Foto: EPA
Papy Mison Djilobodji
Papy Mison Djilobodji (levo) se bo skušal dokazati na Stamford Bridgeu. Foto: EPA

Van Dijk je v dresu moštva iz Glasgowa odigral več kot sto tekem, na katerih je zadel 15 golov, veselil se je tudi zadnjih dveh naslovov škotskega prvaka v letih 2014 in 2015.

Funes Mori na Goodison Parku
Everton se je okrepil z argentinskim branilcem Ramirom Funesom Morijem. Za zdaj že nekdanjega člana River Plata iz Buenos Airesa so odšteli 12,9 milijona evrov odškodnine, 24-letnik pa je podpisal petletno pogodbo.

"Ko sem slišal, da se zame zanima Everton, nisem veliko razmišljal. Moj zastopnik mi je povedal za to priložnost in Everton je naredil vse, da bi me pripeljal. Srečen sem, ker so mi ljudje v klubu pokazali, da me hočejo, tako da sem srečen in sproščen," je dejal Funes Mori. Povečal bo konkurenco v obrambni vrsti Evertona po odhodih Sylvaina Distina in Antolina Alcaraza.

West Ham pripeljal štiri nogometaše
West Ham si je do konca sezone izposodil vezista Alexa Songa, člana Barcelone. 27-letni Kamerunec, ki je v Barcelono prestopil leta 2012 iz Arsenala, je že v prejšnji sezoni kot posojen nogometaš igral za londonski klub.

Na Upton Park se selita še dva nogometaša. 30-letni hrvaški napadalec Nikica Jelavić iz Hull Cityja je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti. 24-letni nigerijski vezist Victor Moses prihaja k West Hamu kot posojeni igralec Chelseaja. Moses je zadnji dve sezoni preživel v Liverpoolu in Stoku.

Trener Slaven Bilić bo lahko računal tudi na Michaila Antonia, ki je prišel iz Nottingham Foresta, podpisal je štiriletno pogodbo.

Lescott okrepil Aston Villo
Veteran Joleon Lescott zapušča West Bromwich in se seli k Aston Villi. 33-letni branilec ima veliko izkušenj z igranjem v Premier ligi, saj je že igral za Wolverhampton, Everton in Manchester City.
Djilobodji iz Nantesa k Chelseaju
Senegalski reprezentančni branilec Papy Djilobodji zapušča Nantes in se seli k Chelseaju. 26-letni Djilobodji je podpisal štiriletno pogodbo, prestop pa je bil po poročanju angleških medijev vreden 5,4 milijona evrov.
"Zelo sem srečen, da sem podpisal za velik klub. Želim osvajati velike lovorike," je pojasnil Djilobodji.