Diego Maradona na tekmi v Belo Horizonteju. Foto: EPA
Diego Maradona na tekmi v Belo Horizonteju. Foto: EPA

Maradona si je tekmo v Belo Horizonteju ogledal v živo, vendar ne do konca, saj je tribuno zapustil predčasno. Ko je nekdanji argentinski reprezentant odšel, je Messi zadel. Grondona je po tekmi dejal, da Maradona Argentini prinaša nesrečo, takoj ko je odšel, pa so gavči zadeli.

Eden najboljših nogometašev vseh časov mu seveda ni ostal dolžan. V televizijski oddaji, v kateri je komentiral mundial in tekmo Argentina - Iran, je nekdanjemu šefu sporočil: "Budala. Misli, da je gol padel, ker sem odšel. Messi je zaslužen za gol, ne moj odhod." In med govorjenjem v kamero pokazal sredinec, namenjen Grondoni. "Želim mu povedati, da sem za vse kar imam delal. On je do vsega prišel z denarjem od Fife."

Belgija se je po zmagi nad Rusijo (1:0) že uvrstila v osmino finala, v skupini H pa so v najboljšem položaju za še drugo vstopnico v drugi del Alžirci, ki so bili s 4:2 boljši od Južne Koreje. Na zadnji tekmi drugega kroga so se ZDA in Portugalska v skupini G razšle z remijem 2:2.

Kaj se je dogajalo v soboto?
Še vedno odmeva pestro sobotno dogajanje. Lionel Messi je z novim čarobnim golom navdušil svojega selektorja Alejandra Sabello, ki je prepričan, da niti dva vratarja ne bi branila strela, Miroslav Klose je s 15. golom na svetovnih prvenstvih izenačil rekord Ronalda, po še drugem porazu pa je izpadla Bosna in Hercegovina.