Trening Čila je prekinil helikopter. Foto: Reuters
Trening Čila je prekinil helikopter. Foto: Reuters

Čile se bo namreč v osmini finala, ki bo v soboto ob 18.00, pomeril prav z Brazilijo. "Tisti, ki ga je helikopter najbolj vznemiril, je naš trener, saj je ravno v tistem trenutku pripravljal taktiko," je dejal branilec Čila Mauricio Isla.

Trening se je po prekinitvi nadaljeval, čilenska nogometna zveza pa je od lastnika helikopterja zahtevala pojasnila. Novinarska konferenca Čila se je zaradi tega "incidenta" začela z enourno zamudo.

Neymar nad Playboy
Brazilski zvezdnik Neymar je na sodišču uspel z zahtevo, da se s prodajnih polic v Sao Paulu umaknejo junijske številke Playboya, v katerem se je razgalilo Neymarjevo bivše dekle Patricia Jordane.

Alžirci poslali domov Ruse
Tekmovalni utrip 15. dne prvenstva: v skupini G je slavila Nemčija, ki je premagala ZDA z 1:0, a tudi takšen izid je odpeljal Američane v izločilne boje. Na drugi tekmi je Portugalska za slovo premagala kaotično Gano z 2:1 in Afričani gredo osramočeni domov. Tudi Rusija gre nekoliko nepričakovano domov, saj je v odločilni tekmi skupine H le remizirala z Alžirijo (1:1), morala pa bi zmagati. Osmine finala se tako poleg prvouvrščene Belgije, ki je ugnala Južno Korejo z 1:0, veselijo Alžirci.