Navijači Urugvaja trdno podpirajo Luisa Suareza. Foto: Reuters
Navijači Urugvaja trdno podpirajo Luisa Suareza. Foto: Reuters

Urugvajska nogometna zveza je obvestila Fifo, da se namerava pritožiti na kazen Luisa Suareza. Fifa je dobila pisno obvestilo o namenu pritožbe, do naslednje nedelje pa imajo Urugvajci čas, da napišejo uradne razloge za pritožbo.

Suareza je zaradi ugriza Giorgia Chiellinija na tekmi proti Italiji (1:0) Fifa kaznovala s prepovedjo igranja na devetih reprezentančnih tekmah in štirih mesecih prepovedi ukvarjanja s kakršnokoli nogometno dejavnostjo. Komite Fife za pritožbe bo obravnaval morebitno urugvajsko pritožbo. Tudi v primeru, da sprejmejo pritožbo, bo obravnava trajala toliko časa, da Suarez zagotovo ne bo mogel pomagati celesteju na letošnjem mundialu.

Začetek osmine finala
Osmina finala se je začela spektakularno. Po dramatičnem boju in enajstmetrovkah so se med najboljših osem prebili Brazilci, ki so ugnali Čile s 4:3. Na večerni tekmi na Maracani v Riu de Janeiru so Kolumbijci na krilih Jamesa Rodrigueza z 2:0 odpravili Urugvaj.

Po treh četrtinah vseh tekem na turnirju je bila oddana le polovica točk v priljubljeni MMC-jevi igri Nostradamus. Kako to? Tekme v izločilnih bojih prinašajo dvojne točke, tako da skrbno pazite, da pravočasno oddate napoved izida tekem. Ne pozabite, v napovedi se upošteva samo izid po odigranem rednem delu tekme!

Spremljajte dnevno dogajanje iz Brazilije in sveta nogometa v spodnji aplikaciji "čečkač" (ScribbleLive).