Juiči Nušimura v pogovoru s hrvaškimi nogometaši. Foto: EPA
Juiči Nušimura v pogovoru s hrvaškimi nogometaši. Foto: EPA

Očesna klinika v Zagrebu, ki opravlja laserske operacije, je japonskemu sodniku, ki je sumljivo dosodil enajstmetrovko v brazilsko korist, ponudila brezplačno zdravljenje.

Je pa Nišimuro v bran vzela Mednarodna nogometna zveza (Fifa). Vodja Fifine komisije Švicar Massimo Busacca je dejal, da je "Nišimura dosodil, kar je videl", to pa je bil kontakt med hrvaškim branilcem Dejanom Lovrenom in brazilskim napadalcem Fredom ter da Japonec ni napravil napake.

Busacca: Verjamem, da je imel sodnik prav
"Sodnik je bil zelo blizu dogajanja in takoj je zapiskal, ko je videl Lovrenove roke na Fredu. Sodnik se je odzval v sekundi in verjamem, da je imel prav," je dejal Busacca in dodal, da kljub splošnemu mnenju, da ni šlo za prekršek za enajstmetrovko, nihče ne more trditi, da ni bilo kontakta med igralcema, drugo pa je v presoji sodnika.

Urugvajec Luis Suarez še ne bo nastopil na sobotni tekmi proti Kostariki. Suareza, ki je bil pred tremi tedni na operaciji kolena, selektor Oscar Tabarez varčuje za pomembnejše tekme.

V prvi petkovi tekmi je Mehika z 1:0 premagala Kamerun, Nizozemska pa je Španijo razbila kar s 5:1. Ob polnoči se bo začela še tekma med Čilom in Avstralijo.