Neymar je okreval po poškodbi in bo pripravljen za četrtfinale proti Kolumbiji. Foto: Reuters
Neymar je okreval po poškodbi in bo pripravljen za četrtfinale proti Kolumbiji. Foto: Reuters

nce na svetu.

Četrtfinale bosta v petek ob 18. uri začeli Nemčija in Francija, štiri ure pozneje pa se bo Brazilija pomerila s Kolumbijo. V soboto bosta ob 18. uri najprej na igrišče stopili Argentina in Belgija, zadnjega polfinalista pa bo dal obračun Nizozemske in Kostarike.

Izzovite prijatelje z MMC-brcem!
Za popestritev nogometnega portala smo pripravili tudi enostavno, a sila zabavno igrico, s katero si boste krajšali čas v pričakovanju večernih tekem. Igrico preizkusite tukaj.


MMC-jeva anketa: Prvaki bodo Nemci

V jutranji anketi smo vas vprašali, kdo bo letos osvojil naslov svetovnega prvaka. Največ vas je glasovalo za Nemčijo (22 odstotkov oziroma 246 glasov). 19 odstotkov (219 glasov) je prejela Nizozemska, 18 odstotkov (203 gasovi) pa Kolumbija. Sledili so Brazilija (11 odstotkov, 130 glasov), Argentina (10 odstotkov, 114 glasov), Francija (9 odstotkov, 106 glasov), Belgija (8 odstotkov, 89 glasov). Najmanj možnosti ste pripisali Kostariki (3 odstotki in 30 glasov).

V drugi anketi smo vas vprašali, ali se strinjate z Riom Ferdinandom, ki je v BBC-jevi kolumni zapisal, da bo francoski nogometaš Paul Pogba v naslednjih letih postal najboljši vezist na svetu. 53 odstotkov (153 glasov) vas meni, da ne bo, 47 odstotkov (134) pa se z nekdanjim branilcem Manchester Uniteda strinja.

Spremljajte dnevno dogajanje iz Brazilije in sveta nogometa v spodnji "živi" aplikaciji "čečkač" (ScribbleLive).