Mehiški glavni sodnik Marco Rodriguez je zdaj na razvpiti tekmi Italija - Urugvaj zaradi ostrega štarta izključil Claudia Marchisia, a je nato spregledal ugriz Luisa Suareza. Foto: Reuters
Mehiški glavni sodnik Marco Rodriguez je zdaj na razvpiti tekmi Italija - Urugvaj zaradi ostrega štarta izključil Claudia Marchisia, a je nato spregledal ugriz Luisa Suareza. Foto: Reuters

V nedeljo pozno po slovenskem času je Fifa sporočila, da bo torkov polfinale med Brazilijo in Nemčijo v Belo Horizonteju sodil Marco Rodriguez iz Mehike. Glavni sodnik z vzdevkom "Chiquidracula" je na svetovnem prvenstvu sodil na dveh tekmah in pri tem na dvoboju Urugvaj - Italija zablestel s tem, da je popolnoma spregledal "drakulski" napad Luisa Suareza na Giorgia Chiellinija. Urugvajski zvezdnik je bil ostro kaznovan in izgnan domov, italijanski branilec je izpadel, "slepi" sodnik pa je nagrajen s polfinalom. Sodniki za drugi polfinale med Argentino in Nizozemsko še niso bili izbrani.

Izzovite prijatelje z MMC-brcem!
Za popestritev nogometnega portala smo pripravili tudi preprosto, a sila zabavno igrico, s katero si boste krajšali čas v pričakovanju večernih tekem. Igrico preizkusite tukaj.


Zvezdniki kljub poškodbam stiskajo zobe

Veliko se dogaja na zdravstveni fronti. Pri Argentini so že potrdili, da Angel Di Maria ne bo igral v polfinalu, a da potem ni izključena vrnitev. Hkrati so v taboru gavčev dobili zdravniško zeleno luč za Sergia Agüera, ki trenira z moštvom in je na voljo za igranje.

Zunige naknadno ne bodo kaznovali
Po brutalnem prekršku Juana Camila Zunige nad brazilskim napadalcem Neymarjem, ki je po zlomu odrastka enega od ledvenih vretenc že končal prvenstvo, Fifa proti kolumbijskemu branilcu ne bo uvedla dodatne preiskave ali ga naknadno kaznovala. Retrospektiva dogodka ni bila mogoča, saj je bil dogodek po besedah Fife s strani uradnih oseb zabeležen že med tekmo.

Spremljajte dogajanje 26. dne letošnjega SP-ja v spodnji aplikaciji "čečkač".