Brazilija je v solzah. Foto: Reuters
Brazilija je v solzah. Foto: Reuters

V spodnji galeriji preverite, kako so poraz čete Luiza Felipeja Scolarija doživeli mnogi njihovi privrženci. Mnogi so bili otrpli od šoka in groze, igralci sami pa so le nejeverno pogledovali na zaslon z rezultatom. Katastrofa, ki je ne pomnijo.

Katastrofa je še večja kot tista izpred 64 let, ko so Brazilci nazadnje gostili SP in izgubili proti "majhnemu" Urugvaju z 1:2 v finalu. "To je huje kot leta 1950. Eno je izgubiti tekmo po trdem boju, nekaj popolnoma drugega pa je, ko si popolnoma ponižan. Tudi ta tekma bo šla v zgodovino," je dejal 28-letni Fernando Hazzan iz Sao Paula.

Thomas Müller je v 11. minuti načel domačo mrežo, nato pa sta v treh minutah Miroslav Klose in Toni Kroos dosegla tri gole. V 29. minuti je goleado v prvem polčasu zaokrožil Sami Khedira. V drugem delu je dva zadetka dosegel še Andre Schürrle, častni zadetek za gostitelje pa Oscar.

Jeza in ponižanje sta tako velika, da bi to lahko imelo težke posledice tudi za brazilsko predsednico Dilmo Rousseff, ki se bo oktobra potegovala za drugi mandat.