Grški navijači so odrešitev dočakali povsem ob koncu tekme. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Grški navijači so odrešitev dočakali povsem ob koncu tekme. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Samaras z bele točke popeljal Grčijo v osmino finala

Grki so postali šele četrta reprezentanca, ki se je v osmino finala prebila zgolj z dvema doseženima goloma. A dosegli so ju na najpomembnejši tekmi - proti Slonokoščeni obali (2:1).

Vabljeni k ogledu galerije: navijaški utrip je ujel MMC-jev fotograf Sandi Fišer.


Santos: Danes smo bili boljši
Portugalec na grški klopi Fernando Santos je po tekmi zadovoljen, a miren: "Svojim igralcem zdaj želim sporočiti, da morajo ohraniti zbranost. Ta bo najpomembnejša v bojih na izpadanje. Zmagali smo res v sodnikovem dodatku in z enajstmetrovko, a resno mislim, da smo bili danes boljši."

Tudi v primeru poraza obstaja "jutri"
Grki so bili res aktivni, med drugim so trikrat stresli okvir vrat. Santos je pri tem poudaril: "Tekma je bila res pomembna, a igralcem sem že pred tekmo povedal, da po tekmi ne bo konec sveta. Še vedno obstaja jutri. Ta pristop se je obrestoval."

Do polfinala bodo izpadli (vsaj trije) Južnoameričani
Zgornja četrtina tabele bojev na izpadanje je povsem obarvana v južnoameriške barve, kar po eni strani pomeni, da bo vsaj ena reprezentanca s te celine igrala v polfinalu, tri pa bodo gotovo izpadle. Po drugi strani bo v četrtfinalu igralo vsaj eno presenetljivo ime, saj se bosta v osmini finala pomerili Grčija in Kostarika.

V osmini finala brez Koneja
"V bojih na izpadanje ni lahkih tekmecev. Igrali bomo z ekipo, ki je zmagala v skupini smrti. Vsi so bili prepričani, da bo Kostarika zadnja, zdaj pa je zmagala. To ne more biti naključje," je previden Santos, ki v osmini finala ne bo mogel računati na Panagiotisa Koneja, saj si je poškodoval mišico.

Samaras z bele točke popeljal Grčijo v osmino finala