Xavi in Andres Iniesta. Foto: EPA
Xavi in Andres Iniesta. Foto: EPA

Odkar sem ju vodil, sta se razvila v fantastična nogometaša. Ta dva in še nekateri drugi so bili bistvo vseh teh izjemnih uspehov Barcelone. Zelo sem ponosen in vesel, da imam z njimi še naprej odličen odnos. Videl sem ju, ko sta igrala za Barco B, in ju pripeljal v prvo moštvo.

Tako je bilo tudi z Victorjem Valdesom in Pepejem Reino, ki sta se razvila v vrhunska vratarja. Podobno je bilo s Xavijem in Iniesto ter tudi Carlesom Puyolom. Ne smemo pozabiti ne na Thiaga Motto, ki uspešno igra za italijansko reprezentanco. Pripeljal sem jih v prvo moštvo, nato pa so ekspresno dosegli zares visoko raven.

V zadnjem finalu sem bil kar malce razdvojen. Nizozemska je igrala, a pet igralcev je bilo pri Španiji, ki sem jih treniral. Pri Nizozemski sta bila taka le dva. Tako se mi je zdelo, da moram malce navijati tudi za Špance. Seveda, sem Nizozemec, a na koncu sem se prav zaradi teh fantov odločil. Španija je zmagala in bil sem zelo ponosen na njih.

Selektor Nizozemske Louis van Gaal je spregovoril o španskih nogometaših, s katerimi se bo pomeril na prvi tekmi svetovnega prvenstva. Ko je deloval v Barceloni (1997-2000, 2002/2003), je nizozemski strokovnjak v prvo moštvo vključil nekaj nogometašev, ki so bili nosilci igre katalonskega velikana, ko je trikrat v zadnjih osmih letih stopil na evropski vrh, prav tako pa so bili ključni tudi pri naslovih Španije na zadnjih treh velikih tekmovanjih. Van Gaal je izpostavil prav glavna nosilca Xavija in Andresa Iniesto, ob tem pa dejal, da je bil vesel, da so Španci v finalu zadnjega prvenstva ugnali Nizozemsko, ki jo zdaj vodi. Vir: Fifa.com