Ne gre in ne gre. Cristiano Ronaldo upa, da bo proti ZDA pripravljen za igro. Brez njega Portugalci najverjetneje nimajo možnosti za drugi del prvenstva. Foto: EPA
Ne gre in ne gre. Cristiano Ronaldo upa, da bo proti ZDA pripravljen za igro. Brez njega Portugalci najverjetneje nimajo možnosti za drugi del prvenstva. Foto: EPA
Korejci povedli po napaki Akinfejeva
Dempsey presrečen po nastopu v Braziliji
Elf navdušujoče odigral svojo jubilejno 100. tekmo SP-ja

Kompany si je v zadnjih trenutkih torkove zmage nad Alžirijo poškodoval dimlje, tako da pretekli teden ni normalno treniral. Kompany je v mladi belgijski ekipi tako rekoč nenadomestljiv. Je naravni vodja ekipe in glavni organizator obrambne igre. Na njegovo mesto na tekmi z Rusijo bi nato najverjetneje moral vskočiti Thomas Vermaelen. "Prav nič ne bom tvegal. Če bo imel Vincent težave, bomo že našli pravo zamenjavo," poudarja selektor Marc Wilmots.

Capello še naprej zaupa Akinfejevu
Ruski selektor Fabio Capello bo najverjetneje kljub veliki napaki na tekmi z Južno Korejo (1:1) v gol znova poslal Igorja Akinfejeva. "Prav tako, kot lahko nekateri igralci zapravijo enajstmetrovko, se lahko takšna napaka zgodi vratarju. Tako dobremu vratarju, kot je Akinfejev, kakšno napako lahko tudi spregledaš. Zelo sem zadovoljen z njim," je dejal Capello.

Italijan že dobil darilo za rojstni dan
Italijanski strateg, ki je v sredo dopolnil 68 let, upa, da bo njegova ekipa nadaljevala igro iz drugega polčasa na uvodni tekmi: "Igra, ki so jo moji igralci prikazali ob koncu tekme, je najlepše darilo za rojstni dan, ki bi si ga lahko želel. Ob polčasu sem igralcem rekel, da naj bolj zaupajo v svoje sposobnosti. Igralci so upoštevali moje besede, to je najpomembneje."

To bo že peti obračun Belgije in Rusije na SP-jih, vsaka izmed ekip ima po dve zmagi. Zadnjo so leta 2002 slavili Belgijci, potem ko je za 3:2 zadel njihov zdajšnji selektor Wilmots.

Kako bodo Portugalci odgovorili na 0:4?
V leto 2002 pred tekmo ZDA in Portugalske segajo tudi boleči spomini zadnje, saj so jo Američani po zmagi s 3:2 izločili iz nadaljevanja tekmovanja in se sami prebili v osmino finala. Portugalci so proti Nemcem (4:0) doživeli najhujši poraz na SP-jih. Kot da težav ne bi bilo dovolj, je za nastop močno vprašljiv glavni portugalski zvezdnik Ronaldo.

Veloso: Ronaldo trenira, skače in strelja
A proti ZDA, ki so presenetljivo v prvem krogu ugnale Gano z 2:1, ne bo dovolj, da bo zvezdnik madridskega Reala na zelenici, moral bo biti v najboljši formi. To pa bo glede na govorice, ki se pojavljajo okrog portugalskega tabora, da je ob morebitnem nadaljnjem nastopanju celo ogrožena Ronaldova kariera (te govorice so sicer uradno zavrnili), zelo težko. A Miguel Veloso glede na zadnje treninge očitno ni v skrbeh. "Nisem zdravnik, ampak kolikor vidim, je Ronaldo povsem v redu. Trenira, skače in strelja. Odveč je povedati še kaj drugega."

Kdo bo vskočil namesto Pepeja in Coentraa?
Ronaldo ima že več tednov težave z vnetjem kit ob levem kolenskem sklepu, poleg tega mora selektor Paolo Bento najti menjavi še za kaznovanega Pepeja in prav tako poškodovanega Fabia Coentraa.

Klinsi svari pred jeznim Ronaldom
Ameriški selektor Jürgen Klinsmann premišljuje, ali bi strelca zmagovitega zadetka proti Gani Johna Brooksa postavil v začetno enajsterico, v napadu bo poškodovanega Jozyja Altidorja zamenjal Aron Johansson. Clint Dempsey bo kljub zlomljenemu nosu najverjetneje pripravljen. "Klinsi" nima dvomov o nastopu Ronalda. "Portugalci bodo prišli v Manaus izredno jezni, ne vem, kako Ronaldo igra, kadar je jezen. Portugalcem moramo pokazati, kako dobri smo."

Alžirija potrebuje tri točke proti Koreji
Alžirci so v prvem krogu dosegli prvi gol na SP-jih po 28 letih, zdaj pa upajo, da se bo to v ključni tekmi z Južno Korejo nadaljevalo. Alžirija namreč potrebuje tri točke, če še želi upati na prvi preboj v osmino finala v svoji zgodovini.

Skupina H, 2. krog
Nedelja ob 18.00:
BELGIJA - RUSIJA (Rio de Janeiro)

Verjetni postavi:

Belgium: Courtois; Alderweireld, Kompany, Vertonghen, van Buyten; De Bruyne, Chadli, Witsel, Dembele; Hazard, Lukaku.

Rusija: Akinfejev; V. Berezucki, Ignaševič, Ješčenko, Kombarov, Žirkov;
Glušakov, Samedov, Fajzulin, Šatov; Kokorin.

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)


Nedelja ob 21.00:
JUŽNA KOREJA - ALŽIRIJA (Porto Alegre)

Verjetni postavi:

Južna Koreja: Jung; J. Li, Jon, J. G. Kim, Hong; S. J. Ki, Han, Č. J. Li, Son, Ko; Č. J. Park.

Alžirija: Mbolhi; Bougherra, Ghoulam, Halliche, Medjani; Bentaleb, Feghouli, Mahrez, Mostefa, Taider; Soudani.

Sodnik: Wilmar Roldan (Kolumbija)


Skupina G, 2. krog
Ponedeljek ob 0.00:
ZDA - PORTUGALSKA (Manaus)

Verjetni postavi:

ZDA: Howard; Johnson, Brooks, Cameron, Beasley; Beckerman, Bradley, Jones, Bedoya; Dempsey; Johansson.

Portugalska: Rui Patricio; Joao Pereira, Ricardo Costa, Bruno Alves, Andre Almeida; Veloso, Moutinho, Meireles; Ronaldo, Nani, Postiga.

Sodnik: Nestor Pitana (Argentina)

Korejci povedli po napaki Akinfejeva
Dempsey presrečen po nastopu v Braziliji
Elf navdušujoče odigral svojo jubilejno 100. tekmo SP-ja