Sodnik Joel Aguilar je sedem minut pred odmorom izključil Kostasa Katsouranisa. Foto: Reuters
Sodnik Joel Aguilar je sedem minut pred odmorom izključil Kostasa Katsouranisa. Foto: Reuters
Jošito Okubo
Jošito Okubo je zapravil najlepšo priložnost na tekmi. Foto: Reuters
Japonci morajo v torek nujno premagati Kolumbijce in upati na zmago Grkov nad Slonokoščenci. Foto: Reuters
Studijska oddaja, po tekmi (Grčija : Japonska)
Studijska oddaja, polčas (Grčija : Japonska)

Točka na vsaki strani obe ekipi ohranja v igri za napredovanje. Odločal bo zadnji krog v torek. O premoči Japoncev govori število strelov na vrata (18:9) in tudi število odigranih podaj (553:177).

Če si želite nočno tekmo ogledati, imate tukaj v arhivu RTV 4D 1. polčas in 2. polčas. Ker ni bilo zadetkov, je ogled analiz polčasov verjetno bolj vabljiva možnost: prvi del in drugi del.


Pri Japoncih veliko prometa, a malo zaslužka

V prvem polčasu so imeli Japonci terensko premoč. V 21. minuti je Juja Osako z leve strani potegnil proti sredini in z roba kazenskega prostora za las meril mimo vrat. Po pol ure igre je Keisuke Honda s prostega strela s 25 metrov zavrtinčil žogo čez živi zid, Orestis Karnezis pa je bil zbran.

Kapetan Katsouranis izključen
Sedem minut pred odmorom je veliko neumnost naredil Konstantinos Katsouranis, kapetan je na polovici Japoncev popolnoma po nepotrebnem pokosil Makota Hasebeja in si prislužil drugi rumeni karton. Sodnik Joel Aguilar ga je upravičeno izključil. To je bil prvi rdeči karton za grškega nogometaša na svetovnih prvenstvih. Selektor Fernando Santos je v igro takoj poslal Georgiosa Karagounisa.
Grki so imeli pet minut pred odmorom najlepšo priložnost, ko je strel Vassilisa Torosidisa z roba kazenskega prostora v kot odbil Eidži Kavašima. Japonski čuvaj mreže sicer ni imel veliko dela.

Kagava poživil igro
V uvodu drugega polčasa se slika na igrišču ni posebej spremenila. Ekipi sta še naprej igrali večinoma med obema kazenskima prostoroma, pravega zaključnega strela pa ni bilo. Grki so se organizirano branili. Šindži Kagava, ki je presenetljivo začel na klopi po slabi predstavi proti Slonokoščeni obali, je vstopil v 57. minuti.
Okubo zapravil najlepšo priložnost
Prav zvezdnik Manchester Uniteda je v 68. minuti sijajno zaposlil Acuta Učido na desni strani kazenskega prostora. Branilec Schalkeja je žogo takoj poslal na daljšo vratnico, kjer je napadalec Jošito Okubo z levico streljal mimo praznih vrat. To je bila vsekakor največja priložnost na tekmi.

Tudi pritisk ob koncu ni obrodil sadov
Japonci so znova zapretili v 71. minuti, po neodločnem izbijanju grških branilcev je žogo dobil Učida, a je meril mimo gola. Tudi v naslednjih minutah so več želje po zadetku kazali Japonci, a trmasti Grki se niso pustili in so vse ključne japonske podaje pravočasno prestregli. Poskušali so z visokimi podajami po kotu, a jim ni uspelo presenetiti Kavašime.

Kako resno se bodo Kolumbijci lotili zadnje tekme?
Kolumbija si je v skupini C z zmago nad Slonokoščeno obalo (2:1) že zagotovila prvo mesto. Kofetarji se bodo v torek srečali z Japonci. Sloni proti Grkom potrebujejo točko.

Skupina C, 2. krog, Natal:
JAPONSKA - GRČIJA 0:0
39.485 gledalcev
RK: Katsouranis 38./Grčija

Japonska: Kavašima, Učida, Jošida, Nagatomo, Kono, Hasebe ( 46./Endo), Jamaguči, Honda, Okazaki, Okubo, Osako ( 57./Kagava).

Grčija: Karnezis, Torosidis , Sokratis, Manolas, Holebas, Fetfetsidis ( 42./Karagounis), Katsouranis , Maniatis, Kone ( 81./Salpingidis), Samaras, Mitroglou ( 35./Gekas).

Sodnik: Joel Aguilar (Ekvador)


Brasilia:
KOLUMBIJA
- SLONOKOŠČENA OBALA 2:1 (0:0)
Rodriguez 64., Quintero 70.; Gervinho 73.

3. krog, torek ob 22.00:
JAPONSKA - KOLUMBIJA (Cuaiaba)

GRČIJA - SLON. OBALA (Fortaleza)

Lestvica:                              
KOLUMBIJA       2  2 0 0  5:1  6 točk  
SLON. OBALA     2  1 0 1  3:3  3       
JAPONSKA        2  0 1 1  1:2  1       
GRČIJA          2  0 1 1  0:3  1       

Studijska oddaja, po tekmi (Grčija : Japonska)
Studijska oddaja, polčas (Grčija : Japonska)