Enner Valencia je dosegel vse tri gole za Ekvador na tem svetovnem prvenstvu. Postal je prvi ekvadorski reprezentant, ki je zadel trikrat na SP-ju in dvakrat na eni tekmi svetovnega prvenstva. Foto: Reuters
Enner Valencia je dosegel vse tri gole za Ekvador na tem svetovnem prvenstvu. Postal je prvi ekvadorski reprezentant, ki je zadel trikrat na SP-ju in dvakrat na eni tekmi svetovnega prvenstva. Foto: Reuters
Carlo Costly
Carlo Costly je dosegel prvi gol za Honduras na svetovnih prvenstvih po letu 1982. Foto: Reuters
Enner Valencia
25-letni Enner Valencia, ki igra za Pachuco v mehiški ligi, je iz bližine izenačil v 34. minuti. Foto: Reuters
SIjajni Valencia natančen še z glavo
Enner Valencia z bližine izenačil
Costly šokiral Ekvadorce

Francozom bo po visoki zmagi nad Švico težko odvzeti prvo mesto, v zadnjem krogu čaka Ekvadorce težko delo proti svetovnim prvakom iz leta 1998. Honduras je še brez točke, v sredo pa se bo srečal s Švico.

Valencia prve priložnosti ni unovčil
Prvo veliko priložnost na stadionu Baixada v Curitibi je imel Ekvador, v 20. minuti je Frickson Erazo z dolgo podajo našel Ennerja Valencio, ki je sam stekel proti vratom, nato pa z levico meril čez gol.

Costly končal strelsko sušo Hondurasa
Honduras je presenetljivo povedel v 31. minuti, ko je Brayan Beckeles z dolgo podajo sijajno zaposlil Carla Costlyja, ki je z levico matiral Alexandra Domingueza. To je bil prvi zadetek Hondurasa na svetovnih prvenstvih po letu 1982, na zadnjem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki na treh tekmah ni zadel.
Valencia hitro izenačil
Le tri minute pozneje je Juan Carlos Paredes z desne strani podal pred vrata, obramba Hondurasa ni bila zbrana, na daljši vratnici pa je Enner Valencia z desnico iz bližine zatresel mrežo.

Razigrani Costly še v okvir vrat
Tik pred koncem polčasa je Victor Bernardez z dobrih 25 metrov izvedel prosti strel, Alexander Dominguez je bil na mestu, čez nekaj trenutkov pa je Costly s strelom z glavo zatresel še vratnico.

Kmalu po začetku drugega polčasa je od daleč poskusil Brayan Beckeles, Dominguez pa je žogo ujel. Ekvadorski vratar je moral posredovati tudi v 59. minuti po strelu Jerryja Bengtsona.

Valencia eden izmed peterice s po tremi goli
V 65. minuti je Enner Valencia znova dokazal, kako močan je v igri z glavo, po podaji Walterja Ayovija s prostega strela z leve strani se je še tretjič na prvenstvu vpisal med strelce. Tri zadetke so dosegli še Nizozemca Robin van Persie in Arjen Robben, Nemec Thomas Müller in Francoz Karim Benzema.
Ekvadorci bližje tretjemu zadetku kot Honduras izenačenju
Honduras je v zaključku pritisnil, a napadi so bili jalovi. Pet minut pred koncem je E. Valencia zapretil s prostega strela, Noel Valladares pa je bil na mestu. V sodnikovem dodatku je Antonio Valencia zatresel mrežo, a je pred tem igral z roko.
"To je bil naš prvi gol po 32 letih na SP-jih? Tega nisem vedel, a o tem tokrat ne bi govoril, saj smo izgubili. Še slabše bi bilo, če ne bi imeli več nobene možnosti v zadnjem krogu. Premagati moramo Švico, nato bi bilo tudi morebitno slovo precej lažje," je povedal selektor Hondurasa Luis Fernando Suarez.

Skupina E, 2. krog, Curitiba:
HONDURAS - EKVADOR 1:2 (1:1)
39.224; Costly 31.; E. Valencia 34., 65.

Honduras: Valladares, Beckeles, Bernardez , Figueroa, Izaguirre ( 46./J. Garcia), O. Garcia ( 82./Chavez), Garrido ( 71./M. Martinez), Claros, Espinoza, Bengston , Costly.

Ekvador: Dominguez, Paredes, Guagua, Erazo ( 83./Gruezo), Ayovi, Minda, A. Valencia , Noboa, Montero ( 91./Achiller), E. Valencia , Caicedo ( 82./Mendez).

Sodnik: Benjamin Williams (Avstralija)


ŠVICA - FRANCIJA 2:5 (0:3)
51.003; Džemaili 81., Xhaka 87.; Giroud 17., Matuidi 18., Valbuena 40., Benzema 67., Sissoko 73.

Lestvica:                            
FRANCIJA        2  2 0 0  8:2  6 točk
EKVADOR         2  1 0 1  3:3  3     
ŠVICA           2  1 0 1  4:6  3     
HONDURAS        2  0 0 2  1:5  0     
 

SIjajni Valencia natančen še z glavo
Enner Valencia z bližine izenačil
Costly šokiral Ekvadorce