27-letni Pablo Armero, član West Hama, se veseli vodilnega gola. Foto: Reuters
27-letni Pablo Armero, član West Hama, se veseli vodilnega gola. Foto: Reuters
Grki niso bili kos Kolumbijcem
Rodriguez postavil piko na i veliki zmagi
Gutierrez zapečatil usodo Grkov
Armero povedel Kolumbijce v vodstvo

Kolumbijci z vzdevkom "kofetarji" so na stadionu Mineirao, kjer jih je spodbujalo kar 45.000 rojakov, povedli že v 5. minuti, ko je Pablo Armero s strelom po tleh načel grško mrežo. Pritisk Grkov v nadaljevanju je bil jalov.

Oglejte si tekmo še enkrat. Prvi in drugi polčas ter še analizo prvega in drugega polčasa.

Kolumbija ni pogrešala Falcaa
Zato pa so bili učinkovitejši varovanci Joseja Pekermana, ki so v 58. minuti povišali vodstvo. Po akciji iz kota je zadel Teofilo Gutierrez. Grki so bili najbližje znižanju izida v 64. minuti, ko je Theofanis Gekas stresel prečko. Piko na i kolumbijski zmagi pa je v sodnikovem podaljšku postavil James Rodriguez. Še nekaj statistike - posest žoge 52:48 za Grčijo, streli v okvir vrat pa 6:2 za Kolumbijo, ki se jim odsotnost prvega zvezdnika Radamela Falcaa ni prav nič poznala.

Armero hitro kronal kolumbijsko premoč
V sončnem Belo Horizonteju so imeli na začetku več pobude Kolumbijci, ki so se veselili vodstva že v peti minuti. Juan Cuadrado je z desne strani kazenskega prostora podal v sredino, kjer je Pablo Armero "s prve" poslal žogo za desno vratnico Orestisa Karnezisa. Žoga se je predtem dotaknila Konstantinosa Manolasa in nekoliko spremenila smer. Že v naslednjem napadu je imela Grčija priložnost za izenačenje, a je poskus Panagiotisa Koneja za las zletel mimo vrat Davida Ospine.

Jalovi napadi Grčije
Kolumbija je v nadaljevanju Grkom pustila pobudo, sama pa prežala na protinapade. V 28. minuti je po podaji Joseja Holebasa s prostega strela streljal Vasileios Torosidis z glavo, a meril mimo vrat. Malo pozneje je poskus Giorgiosa Samarasa ustavil Ospina. Ta se je izkazal tudi v 45. minuti, ko je s parado ubranil strel Koneja z roba kazenskega prostora.

Gutierrez povišal na 2:0
Pritisk Grčije se je nadaljeval tudi na začetku drugega polčasa, a ni obrodil sadov. Zato pa so bili uspešnejši Kolumbijci. V 58. minuti je po podaji iz kota Abel Aguilar žogo podaljšal na daljšo vratnico, kjer jo je Teofilo Gutierrez potisnil v prazno mrežo.

Gekas stresel prečko
Grki so zaigrali na vse ali nič, kar se jim je skoraj obrestovalo v 64. minuti, ko je Theofanis Gekas z nekaj metrov stresel prečko. Podal mu je Torosidis. V 84. minuti je Samaras sprožil z roba kazenskega prostora, a meril mimo desne vratnice Ospine. In ko so vsi že čakali na zadnji sodnikov žvižg, je Cuadrado potegnil v protinapad, žoga je kakšen meter znotraj kazenskega prostora prišla do Jamesa Rodrigueza, ki jo je nato s strelom po tleh poslal za desno vratnico Karnezisa.

Pekerman: Ničesar nismo še dosegli
"Izjemno smo veseli. To je dober štart. A ta nas ne sme zavesti, saj nismo dosegli še ničesar," je dejal urugvajski selektor Pekerman. Grški vratar Karnezis pa je povedal: "Imeli smo svoje priložnosti, a jih nismo izkoristili. Morali bi biti bolj zbrani pri strelih. Mislim, da si nismo zaslužili tako visokega poraza."

SKUPINA C, 1. krog
Belo Horizonte:
KOLUMBIJA - GRČIJA 3:0 (1:0)
57.174; Armero 5., Gutierrez 58., Rodriguez 93.

Kolumbija: Ospina; Yepes, Zapata, Armero (74./Arias); Zuniga, Aguilar (69./Mejia), Rodriguez, Sanchez , Cuadrado, Ibarbo; Gutierrez (76./Martinez).
Grčija: Karnezis; Torosidis, Sokratis , Manolas, Holebas; Salpingidis (58./Fetfazidis), Katsouranis, Maniatis, Kone (78./Karagounis); Samaras, Gekas (64./Mitroglou).
Sodnik: Mark W. Geiger (ZDA)

Grki niso bili kos Kolumbijcem
Rodriguez postavil piko na i veliki zmagi
Gutierrez zapečatil usodo Grkov
Armero povedel Kolumbijce v vodstvo