Jorge Luis Pinto zapušča klop Kostarike. Foto: EPA
Jorge Luis Pinto zapušča klop Kostarike. Foto: EPA

62-letni Rimljan je nasledil Fernanda Santosa, ki se mu je iztekla pogodba po svetovnem prvenstvu. Ranieri je eden izmed najbolj izkušenih trenerjev v Evropi, saj je med drugim vodil že Fiorentino, Valencio, Atletico Madrid, Chelsea, Parmo, Juventus,. Romo, Inter in Monaco.

Grčija je pod Santosovim vodstvom na minulem svetovnem prvenstvu izpadla v osmini finala, ko je bila po enajstmetrovkah uspešnejša Kostarika.

Pinto zapustil klop Kostarike
Po prepiru z vodstvom kostariške nogometne zveze se je selektor reprezentance Jorge Luis Pinto odločil, da pogodbo predčasno prekine kljub uspešnim predstavam na svetovnem prvenstvu.Strani kljub večdnevnemu iskanju rešitve nista našli skupnega jezika, tako da Pinto ne bo več selektor Kostarike. Kolumbijski strokovnjak naj bi imel drugačne poglede na reprezentanco kot preostali del strokovnega štaba, ki mu ni dovolil, da bi v trenerski kader pripeljal svoje strokovnjake. "Če ne smem sam oblikovati ekipe, s katero želim delati, potem ne morem ostati selektor," je ob tem dejal Pinto, ki je Kostariko vodil dve leti in devet mesecev. V tem času je osvojil 22 zmag, doživel 14 porazov in 14 neodločenih izidov.

Na nedavnem prvenstvu v Braziliji je bila ekipa eno večjih presenečenj. V zahtevni skupini D proti Angliji, Italiji in Urugvaju se je moštvo prebilo v drugi del tekmovanja in je moralo premoč priznati šele v četrtfinalu, ko je bila po enajstmetrovkah boljša Nizozemska.