Vratar Alireza Haghighi je bil v sodnikovem podaljšku nemočen. Foto: EPA
Vratar Alireza Haghighi je bil v sodnikovem podaljšku nemočen. Foto: EPA
Messijeva mojstrovina za argentinsko zmago

Še drugič je zmagala z golom razlike, še drugič je odločilni gol prispeval Lionel Messi. Tokrat v sodnikovem podaljšku, ko je z mojstrovino odločil tekmo proti Iranu (1:0). Selektor Alejandro Sabella se je po srečanju zavedal, da je bila igra daleč od popolne, a je poudaril: "Z Messijem je mogoče prav vse!"

Selektor Sabella: Bilo je preprosto magično
Napadalec Barcelone je zadel s približno 25 metrov. Sabella je prepričan: "Četudi bi dva vratarja stala v golu, ne bi mogla braniti tega strela. Bilo je preprosto magično." A igra je bila daleč od magične. Gavči so imeli sicer izrazito terensko premoč (posest žoge 70 - 30 odstotkov), a izrazito zrelih priložnosti je bilo le nekaj.

Mascherano stotič zaigral za Argentino
Sabella je igro okrog Messija najprej želel graditi s Sergiem Aguerom in Gonzalom Higuainom, nato pa še z Ezequielom Lavezzijem in Rodrigom Palaciom, a nobena različica ni pretirano delovala. Odločil je namreč Messi sam. "To je pač Leo. Tudi ko ne blesti celo tekmo, lahko z eno samo potezo odloči srečanje. To je Messi," je bil navdušen tudi njegov reprezentančni kolega Javier Mascherano, ki je stotič zaigral v dresu Argentine.

Messi: Ne igramo še po pričakovanjih
Da ima Argentina še veliko rezerve, se zaveda tudi sam Messi: "Če analiziramo obe tekmi, lahko hitro ugotovimo, da lahko igramo še bolje. Ne igramo še tako dobro, kot smo to pričakovali sami in kot so to pričakovali navijači. Ko sem videl, da je šla žoga v mrežo, sem bil res navdušen, ker sem vedel, da smo si zagotovili napredovanje. A smo še daleč od cilja."

Queiroz jezen na srbskega sodnika
Na drugi strani je bil selektor Carlos Queiroz besen kot ris. "Tekmo sta odločila dva posameznika. Prvi je bil sodnik, drugi pa Messi." Nekdanji trener madridskega Reala je bil prepričan, da bi moral srbski sodnik Milorad Mažić pokazati na belo točko, ko je Pablo Zabaleta v svojem kazenskem prostoru ustavljal Akshkana Dejagaha, hkrati pa naj bi se z roko dotaknil žoge.

Messijeva mojstrovina za argentinsko zmago