"Veliki Fil" se je neslavno poslovil od Brazilije z dvema hudima porazoma s skupnih 1:10. Foto: Reuters

Novica je logična posledica zadnjih dveh tekem Selecaa na svetovnem prvenstvu; najprej šokantnega poraza v polfinalu proti Nemčiji z 1:7 in nato še neuspeha z 0:3 v tekmi za tretje mesto proti Nizozemski.

65-letni Scolari je največji uspeh v karieri doživel leta 2002, ko je na svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji Brazilijo popeljal do naslova svetovnega prvaka.

Po izgubi Neymarja razpad sistema
Lani je uspešno začel drugi mandat in je z Brazilijo osvojil Pokal konfederacij, a na domačem svetovnem prvenstvu se mu je zalomilo. Prave igre ni bilo, že v skupini so bili deležni sodniške pomoči, voz je vlekel naprej superzvezdnik Neymar. Ko se je v četrtfinalu proti Kolumbiji (2:1) poškodoval, je igra petkratnih prvakov razpadla in v polfinalu so doživeli najhujši poraz v zgodovini.

Tvorec Corinthiansa 2012 prvi favorit
CBF bo verjetno vztrajal pri izbiri novega selektorja med domačimi strokovnjaki, kjer pa so redki, ki uživajo veliko podporo medijev in javnosti. Po prvih ocenah je favorit javnosti trener Tite (Adenor Leonardo Bacchi), ki pa je s Corinthiansom v zadnjih letih igral trd evropski nogomet, s katerim je leta 2012 postal južnoameriški in svetovni klubski prvak, a je nato "Timao" zaradi nekaj slabših izidov zapustil konec leta 2013.