Mario Mandžukić in Ivan Perišić sta v drugem polčasu napolnila mrežo Kameruna. Foto: Reuters
Mario Mandžukić in Ivan Perišić sta v drugem polčasu napolnila mrežo Kameruna. Foto: Reuters
Ivica Olić
34-letni Ivica Olić je v 11. minuti izkoristil prvo priložnost Hrvatov. Foto: Reuters
Alex Song
Pedro Proenca je v 39. minuti izključil Alexa Songa, ki je udaril Maria Mandžukića. Foto: Reuters
Achille Webo, Benjamin Moukandjo in Benoit Assou-Ekotto
Achille Webo je moral tik pred koncem tekme pomiriti Benoita Assouja-Ekottoja in Benjamina Moukandjoja, ki sta se prepirala. Foto: Reuters
Assou-Ekotto z glavo udaril soigralca Moukandjoja
"Mandžo" z bližine postavil končni izid
Mandžukić z glavo povišal na 3:0
Perišič izkoristil veliko napako Itandjeja
Veteran Olić izkoristil priložnost Hrvatov

"Neukrotljivi levi" so bili tokrat popolnoma nenevarni in po dveh porazih nimajo več možnosti za napredovanje. Po veliki neumnosti Alexa Songa so bili z deseterico nekonkurenčni. Na svetovnih prvenstvih so doživeli že šesti poraz zapored.
Proti Mehiki le zmaga pelje v osmino finala
Hrvati bi lahko v drugem polčasu dosegli še kakšen zadetek več, vseeno pa se lahko veselijo najvišje zmage na velikih tekmovanjih. V ponedeljek jih čaka ključna tekma proti Mehiki, ki ji zadostuje že remi.

Olić poskrbel za sanjski začetek ognjenih
Izbranci Nika Kovača so začeli zadržano, izkoristili pa so že prvo priložnost. V 11. minuti je Luka Modrić podal z desne strani, do odbite žoge je prišel Ivan Perišić, ki je lepo zaposlil Ivico Olića na daljši vratnici. Veteran je z levico poslal žogo v mrežo.

Ste zamudili tekmo? Oglejte si
1. polčas
2. polčas

Velika neumnost Alexa Songa
Šest minut pred odmorom sta se prerivala Mario Mandžukić in Alex Song. Kamerunski vezist je izgubil živce in s komolcem udaril hrvaškega napadalca v hrbet. Sodnik Pedro Proenca je to dobro videl in Songa takoj izključil.

Perišić izkoristil Itandjejevo darilo
V 48. minuti je vratar Charles Itandje žogo izpred svojih vrat poslal naravnost na nogo Perišića, ki je z leve strani stekel proti vratom in z diagonalnim strelom povišal na 2:0. Rezervist Dany Nounkeu je le tekel ob Perišiću in pri strelu ni posredoval.
"Mandžo" zapečatil usodo levov
Kamerunci so bili z deseterico popolnoma nemočni, v 52. minuti je Mandžukić stekel sam proti vratom, a žoge ni najbolj nadzoroval, nato pa meril mimo vrat. Napadalec Bayerna je bil po uri igre natančnejši, ko je z glavo zatresel mrežo po podaji Danijela Pranjića iz kota.

V 73. minuti je Mateo Kovačić podal do Eduarda, ki je streljal, Itandje je žogo odbil, Mandžukić pa je bil na pravem mestu in žogo pospravil v mrežo.

Rakitić zapravil priložnost za "petardo"
V 88. minuti je Ivan Rakitić zapravil še eno izjemno priložnost za 5:0, na drugi strani pa je malce pozneje Pierre Webo streljal z glavo, Stipe Pletikosa pa je izvrstno posredoval.
Assou Ekotto udaril soigralca!
V sodnikovem dodatku je živce izgubil branilec Kameruna Benoit Assou Ekotto, ki je po prepiru Benjamina Moukandjoja udaril z glavo. Selektor Volker Finke in poškodovani Samuel Eto'o sta skušala umirita Assou Ekottoja, ki bi si po pravilih zaslužil rdeči karton.

Finke jezen zaradi neprimernega obnašanja igralcev
"Moramo poiskati razloge za tako obnašanje na igrišču. Nemogoče je doseči cilj s takimi neumnimi izpadi," je bil jezen Finke.

"Res škoda, da smo tako visoko izgubili. Do rdečega kartona smo bili popolnoma enakovredni. Treba bo prespati vse skupaj in narediti temeljite analize. Zdaj ni pravi čas za napovedi, težko rečem, kako se bomo zmenili z vodilnimi na zvezi," je še dodal nemški strateg, ki se je dokazal v Freiburgu.

Mandžukić: Imamo še precej rezerve
"Od prve minute sem čutil, da smo pravi. Zelo nam je pomagala Songova zključitev, v drugem polčasu smo jih zlahka nadigrali, morali bi zabiti še kakšen gol več," je pojasnil Perišić.

"Odlično smo izpolnili vsa navodila selektorja pred tekmo. Poudaril je, da moramo kmalu zadeti, potem bo vse lažje. Točno tako se je tudi zgodilo. Ob odmoru je povedal, da bi naš drugi zadetek odločil srečanje in hitro smo ga zabili. V teh težkih razmerah ni bilo lahko igrati, imamo pa še precej rezerve za tekmo proti Mehiki," je dodal Mandžukić.

Skupina A, 2. krog, Manaus:
KAMERUN - HRVAŠKA 0:4 (0:1)
39.982; Olić 11., Perišić 48., Mandžukić 61., 73.
RK: Song 39./Kamerun

Kamerun: Itandje, Assou Ekotto, Nkoulou, Chedjou ( 46./Nounkeu), Mbia, Matip, Song , Eyong, Moukandjo, Aboubaker ( 71./Webo), Choupo-Moting ( 74./Salli).

Hrvaška: Pletikosa, Srna, Pranjić, Ćorluka, Lovren, Sammir ( 72./Kovačić), Olić ( 68./Eduardo ), Rakitić, Modrić, Perišić ( 78./Rebić), Mandžukić.

Sodnik: Pedro Proenca (Portugalska)




BRAZILIJA - MEHIKA 0:0

3. krog, ponedeljek ob 22.00:
KAMERUN - BRAZILIJA (Brasilia)

HRVAŠKA - MEHIKA (Recife)

Lestvica:                       
BRAZILIJA       2  1 1 0  3:1  4
MEHIKA          2  1 1 0  1:0  4
HRVAŠKA         2  1 0 1  5:3  3
KAMERUN         2  0 0 2  0:5  0





Assou-Ekotto z glavo udaril soigralca Moukandjoja
"Mandžo" z bližine postavil končni izid
Mandžukić z glavo povišal na 3:0
Perišič izkoristil veliko napako Itandjeja
Veteran Olić izkoristil priložnost Hrvatov