Takole je Islam Slimani kaznoval napako južnokorejske obrambe v prvem polčasu in povedel Alžirijo v vodstvo. Foto: Reuters
Takole je Islam Slimani kaznoval napako južnokorejske obrambe v prvem polčasu in povedel Alžirijo v vodstvo. Foto: Reuters
K. H. Li znižal na 4:2
Po lepi akciji Alžirije nov šok za Korejo - 4:1
Son znižal na 3:1
Djabou kaznoval novo korejsko napako
Alžirci v dveh minutah zabili dva gola

V prvem delu si je južnokorejska obramba privoščila kar nekaj napak, tri pa so Alžirci kaznovali. S tem puščavske lisice, ki so na drugi medsebojni tekmi prvič premagale Južno Korejo, ostajajo v igri za prvi preboj v osmino finala, veliko težje delo pa čaka varovance Mjung Bo Honga, ki ostajajo pri eni točki. V zadnjem krogu se bodo Južni Korejci pomerili z Belgijo, ki je že v osmini finala, Alžirijo pa čakajo Rusi, ki imajo prav tako le eno točko.

Ste zamudili tekmo? Oglejte si posnetek prvega in drugega polčasa.

Alžirci so v prvem polčasu zasluženo prišli do prednosti. Južni Korejci niso resneje ogrozili nasprotnih vrat, puščavske lisice pa so silovito krenile v tekmo in Sofiane Feguli in Jacine Brahimi sta že na začetku srečanja imela lepi priložnosti, a sta merila prek vrat, Feghouli pa je v eni izmed prvih akcij tudi padel v kazenskem prostoru, toda sodnikova piščalka je ostala nema. Veliko napako je južnokorejska obramba naredila po kotu, ko je Islam Slimani ostal povsem sam, vendar je z glavo streljal mimo vrat.

Analiza prvega in drugega polčasa.

Napadalec Sportinga je novo napako južnokorejske obrambe izkoristil v 26. minuti, ko ga je z dolgo podajo v protinapadu zaposlil Carl Medžani, Slimani pa se je ob neodločnih Jung Gvon Kimu in Džong Ho Hongu žogo potisnil mimo Sung Rjong Džunga v mrežo. Vsega dve minuti pozneje je Alžirija povišala prednost. Iz kota je podal Abdelmumene Džabu, Rafik Haliče pa je z glavo premagal Džunga, ki je slabo posredoval, novo napako pa je napravil Jung Gvon Kim, ki je pozabil na Haličeja. Še pred koncem polčasa so Alžirci povišali svojo prednost. Hong je slabo izbil žogo, ukradel jo je Slimani in podal Džabuju, ki je ostal sam v kazenskem prostoru in zabil za 3:0.

Drugi polčas dobila Južna Koreja
Južni Korejci so v drugem polčasu začeli veliko bolje. Vse sile so usmerili v napad in takoj ogrozili alžirska vrata, napadalna igra pa se jim je obrestovala po petih minutah, ko je po podaji Sung Jong Kija nekoliko srečno žoga v kazenskem prostoru prišla do Heung Min Sona. Južnokorejski napadalec se je lepo obrnil in med nogama matiral Raisa Mbolhija. Alžirski vratar se je nekaj minut pozneje izkazal z obrambo po izjemno močnem in natančnem strelu z razdalje Kija, kapetan Madžid Bugera pa je z golove črte odbil žogo in preprečil znižanje razlike.

12 minut pozneje so puščavske lisice našle odgovor. Feguli je po sredini preigraval in podal Brahimiju, ki mu je vrnil žogo, nogometaš Valencie mu je nato še enkrat lepo podal in z natančno kombinacijo sta izigrala nasprotno obrambo, Brahimi pa je nato dosegel prvenec v alžirski majici. Deset minut pozneje je Južna Koreja ponovno znižala na -2. Sonov strel so Alžirci še ustavili, vendar je žoga prišla do rezervista Keun Ho Lija, ki je podal z leve strani, Dža Čeol Ku pa je žogo s kolenom porinil v mrežo. Južnokorejski selektor Hong je v igro poslal kar tri napadalce, zamenjal pa le enega, toda tudi z zelo napadalno postavitvijo popolnega preobrata vendarle ni bilo.

Skupina H, 2. krog, Porto Alegre:
JUŽNA KOREJA - ALŽIRIJA 2:4 (0:3)
42.732; Son 50., Ku 72.; Slimani 26., Halliche 28., Djabou 38., Brahimi 62.

Južna Koreja: Džung; J. Li , Hong, J. G Kim, Jun, Han ( 78./Dži), Č. J. Li ( 64./K. H. Li ), Ku, Ki, Č. J. Park ( 57./Š. V. Kim), Son .

Alžirija: Mbolhi, Bougherra ( 89/Essaid), Mandi, Halliche , Mesbah, Bentaleb, Feghouli, Medjani, Djabou ( 73./Ghilas), Brahimi ( 77./Lacen), Slimani .

Sodnik: Wilmar Roldan (Kolumbija)

BELGIJA - RUSIJA 1:0 (0:0)
73.819; Origi 88.

Lestvica:                            
BELGIJA         2  2 0 0  3:1  6 točk
ALŽIRIJA        2  1 0 1  5:4  3     
RUSIJA          2  0 1 1  1:2  1     
JUŽNA KOREJA    2  0 1 1  3:5  1     

K. H. Li znižal na 4:2
Po lepi akciji Alžirije nov šok za Korejo - 4:1
Son znižal na 3:1
Djabou kaznoval novo korejsko napako
Alžirci v dveh minutah zabili dva gola