Takole sta po
Takole sta po "trku" obsedela Giorgio Chiellini in Luis Suarez. Foto: Reuters

Suarez za izbrano vrsto ne sme igrati devet tekem, ob tem pa mu je Fifa prepovedala, da bi se prihodnje štiri mesece ukvarjal s kakršno koli nogometno dejavnostjo, plačati pa mora še 82.000 evrov kazni. Pritožbo je zavrnil Fifin pritožbeni odbor, zdaj pa ima urugvajska zveza možnost, da se pritoži na Mednarodno arbitražno sodišče za šport (CAS), ki je najvišje športno razsodišče.

Deset minut pred koncem tekme skupinskega dela v Natalu, ki jo je z 1:0 dobil celeste in azzurre poslal v domovino, je Suarez v kazenskem prostoru v ramo ugriznil osrednjega branilca italijanske reprezentance. Že tretjič v karieri je ugriznil nasprotnega igralca, za incident pa se je Chielliniju opravičil.

Tik pred prestopom k Barceloni
Suarez, ki je blestel v pretekli sezoni Premier lige in bil najboljši strelec angleškega prvenstva, je pogosto omenjen na nogometni tržnici. Izvrstni napadalec naj bi bil tik pred prestopom iz Liverpoola k Barceloni, ki bo zanj odštela vrtoglavi znesek, saj želi oblikovati sanjski napad z Neymarjem in Lionelom Messijem. Prestop naj bi bil v kratkem uradno potrjen. Po zavrnjeni pritožbi je jasno, da bo Barca sezono v španskem prvenstvu in Ligi prvakov začela brez (zagotovo) najodmevnejše okrepitve v tem poletju.

Luis Suarez ugriznil Chiellinija
Luis Suarez ugriznil Chiellinija