Rusija je na uvodni tekmi navdušila s petimi goli. Foto: Reuters
Rusija je na uvodni tekmi navdušila s petimi goli. Foto: Reuters

po visoki zmagi na uvodni tekmi začela zmagovito pot k vrhu.

Novinar Radia Slovenija Boštjan Janežič poroča, da je rusko javnost zajelo nekaj evforije, a tudi, da jo mediji brzdajo. Zanimivo, da v Rusiji najbolj opevajo Jurija Gazinskega, ker je prvi gol na prvenstvu najteže doseči.

Če si je bila ekipa nogometnih radijskih novinarjev edina, da je bila Savdska Arabija porazna, je voditelj oddaje Luka Petrič poudaril, da je ekipa skušala igrati na posest, a ni znala zadržati žoge, pa se je hkrati spraševala, kako dobri so bili Rusi? Bi se lahko z njimi enakovredno kosali igralci Maribora ali Olimpije?

Marko Cirman pravi, da bi se, pa tudi, da bo pravo moč Rusije pokazala naslednja tekma. Aljaž Golčer se je poglobil v kariero dvakratnega strelca Denisa Čeriševa. Pravi, da je bolj španski igralec kot ruski, glede na to, da v Španiji živi že od šestega leta. Iz Španije pa se je v oddajo oglasila novinarka Maria Bretones, ki je povedala, da je bila španska javnost po slovesu selektorja Julna Lopeteguija razdvojena, a tudi, da je pokazala precej razumevanja za potezo predsednika Luisa Rubialesa.

Vabljeni k poslušanju celotne epizode: