Denis Čerisev je v 59. minuti povišal na 2:0. Foto: Reuters
Denis Čerisev je v 59. minuti povišal na 2:0. Foto: Reuters
Rusija gladko opravila tudi z Egiptom

Po dinamičnem prvem polčasu, v katerem ni bilo golov, so domači navijači prvič skočili na noge v 47. minuti, ko je avtogol dosegel kapetan Ahmed Fathi. Po odbiti žogi egiptovskega vratarja je streljal Roman Zobnin, žoga bi šla mimo vrat, a jo je Fathi nesrečno preusmeril v lastno mrežo. To je bil že peti avtogol na letošnjem SP-ju, rekord ima prvenstvo v Franciji pred 20 leti s šestimi avtogoli.
V 59. minuti je po podaji Maria Fernandesa z desne strani na 2:0 povišal Denis Čerišev. Vsega tri minute pozneje je bilo že 3:0, ko se je med strelce vpisal še spretni Artem Dzjuba, ki je sprejel visoko podajo in lepo preigral Alija Gabra.
Mohamed Salah je na 3:1 znižal v 73. minuti z 11-metrovke, na katero je sodnik pokazal po ogledu videoposnetka. Najprej je dosodil prosti strel, saj je menil, da je Zobnin prekršek nad Salahom storil zunaj kazenskega prostora.
Salah ni prišel do izraza
Selektor Egipčanov Hector Cuper se je v primerjavi s prvo tekmo, ko je Egipt izgubil proti Urugvaju (0:1), odločil le za eno spremembo. Salah, ki si je v finalu Lige prvakov pred slabim mesecem poškodoval ramo, je igral namesto Amra Warde. Trenutno največji zvezdnik afriškega nogometa večera ne bo ohranil v najlepšem spominu, saj je Egipt praktično ostal brez možnosti za osmino finala, poznalo pa se mu je, da nekaj tednov ni igral.

Rusija je bila na uvodni tekmi prvenstva s 5:0 boljša od Savdske Arabije. Čerišev, ki je že v četrtek zadel dvakrat, je v začetni enajsterici nadomestil poškodovanega Alana Dzagojeva.
Dzjuba: Egiptu nismo prepustili centimetra igrišča
"Najpomembneje je, da smo zmagali. Mislim, da je zadovoljna vsa država, Rusija se zabava. Neverjetno srečni smo. Hvala vsem za podporo. Egiptu nismo prepustili centimetra igrišča, ustavili smo Salaha in zasluženo slavili," je povedal strelec tretjega zadetka Dzjuba.

"V prvem polčasu smo dobro igrali, nato pa smo imeli 10 ali 15 res slabih minut, zato smo izgubili," je dejal selektor poražencev Cuper.
Skupina A
RUSIJA
- EGIPT 3:1 (0:0)
64.468; Fathi 47./ag, Čerišev 59., Dzjuba 62.; Salah 73./11-m

Rusija: Akinfejev, Mario Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov ( 86./Kudrjašov), Gazinski, Zobnin, Samedov, Čerišev ( 74./Kuzjajev), Golovin, Dzjuba ( 79./Smolov ).

Egipt: El Šenavi, Fathi, Gabr, Hegazi, Abdel Šafi, Elneni ( 64./Warda), Hamed, Salah, El Said, Trezeguet ( 68./Sobhi), Mohsen ( 82./Kahraba).

Sodnik: Enrique Caceres (Paragvaj)

Sreda ob 17.00:
URUGVAJ - SAVDSKA ARABIJA (Rostov)

Lestvica:                           
RUSIJA              2  2 0 0  8:1  6
URUGVAJ             1  1 0 0  1:0  3
EGIPT               2  0 0 2  1:4  0
SAVDSKA ARABIJA     1  0 0 1  0:5  0

Rusija gladko opravila tudi z Egiptom