Wahbi Hazri je dosegel zmagoviti gol za Tunizijo, ki je na svetovnem prvenstvu zmagala prvič po 40 letih. Foto: Reuters
Wahbi Hazri je dosegel zmagoviti gol za Tunizijo, ki je na svetovnem prvenstvu zmagala prvič po 40 letih. Foto: Reuters

Obe reprezentanci sta bili že pred tekmo brez možnosti za napredovanje v osmino finala, tako da je šlo le za to, kdo se bo poslovil na lepši način.

Tunizijci so imeli ves čas terensko premoč, ki so jo kronali z goloma Fahredina Ben Jusefa (51.) in Wahbija Hazrija (66.). Pred tem je Yassine Meriah dosegel avtogol (33.) za vodstvo Paname. Še končna statistika: posest žoge 64:36, streli 13:8, v okvir vrat 7:5 – vse za Tunizijo, ki je na SP-jih znova zmagala po 40 letih.

Rodriguez s pomočjo Meriaha matiral Balboulija
Prvi polčas ni postregel z nogometno igro za sladokusce. Obe reprezentanci sta se sicer trudili z napadi, a nista bili preveč uspešni, saj je manjkala uspešna zadnja podaja. Igra je večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma. V 33. minuti pa se je mreža vendarle zatresla. Povedla je Panama. Jose Luis Rodriguez je udaril s približno 25 metrov, žoga je zadela Yassineja Meriaha, spremenila smer in končala za hrbtom Balboulija. Avtogol je bil uradno pripisan Meriahu. Tunizija je izpeljala nekaj obetavnih akcij, vendar brez pravega zaključka. Statistika prvega polčasa: posest žoge 66:34, streli 7:4, v okvir vrat 3:2 – vse za Tunizijo.

Ben Jusef in Hazri zaključila šolski akciji za preobrat
Tunizijci so v 51. minuti le kronali terensko premoč. Po šolski akciji Naima Slitija in Wahbija Khazrija je Fahredin Ben Jusef žogo z okoli šestih metrov poslal v mrežo za 1:1. Malo pozneje se je ob še enem poskusu Ben Jusefa izkazal vratar Jaime Penedo. Tunizijci so pritiskali za vodstvo in ga dočakali v 66. minuti. Ousama Hadadi je prodrl v kazenski prostor na levi strani, nato pa podal na drugo vratnico, kamor je vtekel Wahbi Hazri in žogo poslal v mrežo za 2:1. Tunizija je v nadaljevanju brez večjih težav nadzirala položaj na zelenici. Panamci so sicer do konca poskušali izenačiti, a jim je zmanjkalo moči, znanja in natančnosti za točko ob premiernem nastopu na SP-jih.


21. SVETOVNO PRVENSTVO

SKUPINA G

3. KROG

Saransk:
PANAMA - TUNIZIJA 1:2 (1:0)
37.168; Meriah 33./ag; Ben Jusef 51., Hazri 66.

Panama: Penedo, Machado, R. Torres ( 56./Tejada ), Escobar, Ovalle, Gomez , Avila ( 81./Arroyo), Godoy, Barcenas, Rodriguez, G. Torres ( 46./Cummings).

Tunizija: Balbouli, Naguez, Bedoui, Meriah, Haddadi, Škiri, Sasi ( 46./Badri ), Čalali , Ben Jusef, Sliti ( 77./Khalil), Hazri ( 88./Srarfi).

Sodnik: Navaf Šukrala (Bahrajn)


Kaliningrad:
ANGLIJA - BELGIJA 0:1 (0:0)
33.973; Januzaj 51.

Lestvica:                            
BELGIJA             3  3 0 0   9:2  9
ANGLIJA             3  2 0 1   8:3  6
-------------------------------------
TUNIZIJA            3  1 0 2   5:8  3
PANAMA              3  0 0 3  2:11  0