Luka Modrić, Cristiano Ronaldo in James Rodriguez bodo do konca sezone vse moči usmerili v Ligo prvakov. Foto: EPA
Luka Modrić, Cristiano Ronaldo in James Rodriguez bodo do konca sezone vse moči usmerili v Ligo prvakov. Foto: EPA
Luciano Spalletti
Lucianu Spallettiju je uspelo dvigniti Romo, ki je bila v veliki krizi. Foto: EPA
Mohamed Salah
Mohamed Salah je v petek dvakrat zatresel mrežo Fiorentine. Foto: EPA
Julian Draxler in Andre Schürrle
Julian Draxler in Andre Schürrle sta v zadnjem mesecu ujela pravo formo. Foto: EPA
Hein Vanhaezebrouck
Trener Genta Hein Vanhaezebrouck se zaveda, da bo zelo težko zmagati z dvema goloma razlike v Wolfsburgu. Foto: EPA

Real bo vse moči usmeril v Ligo prvakov, saj je v španskem prvenstvu v izgubljenem položaju. Za vodilno Barcelono zaostaja ogromnih 12 točk, Katalonci pa meljejo vse pred seboj. V pokalnem tekmovanju je zaradi administrativne napake izpadel za zeleno mizo že v uvodnem krogu.

"Vsekakor vsak razmišlja tudi o možnosti zmage v Ligi prvakov, vendar nas čaka še dolga pot. Vedno je treba najprej imeti pred očmi naslednjo tekmo. Roma je zelo dobra ekipa, precej bolj pa me zanima naša igra. Rimljani imajo sijajne napadalce. Če bomo slabi v obrambi, nas lahko presenetijo. Nikakor ne drži, da Roma nima možnosti," je poudaril Zidane, ki je na klopi Madridčanov nasledil Rafaela Beniteza.

Manjkal bo le poškodovani Karim Benzema, Sergio Ramos pa ne sme prejeti rumenega kartona, če želi igrati na prvi četrtfinalni tekmi.

Roma stopnjuje formo
Roma je v petek že v prvem polčasu napolnila mrežo Fiorentine, na koncu je slavila s 4:1. V Serie A se je prebila na tretje mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije za Ligo prvakov. V Madridu bosta manjkala Daniele De Rossi in Antonio Rüdiger.

"Mislim, da smo na prvi tekmi prikazali eno izmed najboljših predstav v letošnji sezoni. Res si nismo zaslužili poraza z 0:2, še celo navijači so nas nagradili z aplavzom za prikazano. Nismo imeli sreče pri žrebu, saj se merimo z eno izmed dveh ali treh ekip, ki lahko tudi osvojijo Ligo prvakov," je povedal Alessandro Florenzi, ki je deset minut pred koncem prve tekme padel v kazenskem prostoru, podrl ga je Dani Carvajal, a je sodnik Pavel Kralovec le zamahnil z roko, čeprav bi moral pokazati na belo točko.

Spalletti stavi na hiter zadetek
"Od svojih izbrancev moram zahtevati, da naredijo nekaj nemogočega. Moramo zadeti hitro, nato pa se bo vse skupaj začelo znova. Popolnoma sproščeno moramo odigrati srečanje v Madridu. V pravem trenutku moramo prevzeti pobudo. Na prvi tekmi smo imeli zares veliko smole, izid je nerealen. Od takrat smo le še stopnjevali formo, vsak trening smo boljši in vidim, da imamo še veliko rezerve," je dodal trener Luciano Spalletti, ki mu je uspelo prebuditi Rimljane.

Volkovi po zgodovinski četrtfinale
Na drugi tekmi bo Wolfsburg gostil Gent. Volkovi so v Belgiji vodili že s 3:0, nato pa prejeli dva zadetka in se tresli do zadnjega sodnikovega žvižga. Po zelo slabem jesenskem delu se Wolfsburg pobira tudi v Bundesligi, na zadnjih petih tekmah je osvojil deset točk in znova je v igri za tretje ali četrto mesto, ki vodita v Ligo prvakov v prihodnji sezoni.

"V letošnji sezoni smo imeli res že veliko krizo. Moštvo je odgovorilo na pravi način, zato sem prepričan, da lahko v letošnji sezoni še veliko osvojimo. Četrtfinale v Ligi prvakov je za nas zgodovinski uspeh," je pojasnil trener Dieter Hecking, ki je lani popeljal Wolfsburg do naslova v nemškem pokalu in drugega mesta v Bundesligi.
Na Volkswagen Areni bo sodil Damir Skomina.

Osmina finala, povratne tekme, torek ob 20.45:
WOLFSBURG - GENT 3:2

Verjetni postavi:
Wolfsburg: Casteels, Träsch, Knoche, Dante, Rodriguez, Luiz Gustavo, Guilavogui, Arnold, Draxler, Kruse, Schürrle.

Gent: Sels, Nielsen, Mitrović, Asare, Kums, Renato Neto, Foket, Miličević, Dejaegere, Simon, Coulibaly.

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)




REAL MADRID - ROMA 2:0

Verjetni postavi:
Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, Isco, James Rodriguez, Ronaldo, Bale.

Roma: Szczesny, Florenzi, Manolas, Zukanović, Digne, Keita, Pjanić, Nainggolan, Salah, Perotti, El Shaarawy.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)




Sreda ob 20.45:
CHELSEA - PARIS SG 1:2
ZENIT - BENFICA 0:1




Torek, 15. marca, ob 20.45:
ATLETICO MADRID - PSV EINDHOVEN 0:0
MAN. CITY - DINAMO KIJEV 3:1

Sreda, 16. marca, ob 20.45:
BARCELONA - ARSENAL 2:0

BAYERN - JUVENTUS 2:2

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.