Quincy Promes (navijači so ga takole slavili, ko je Spartak maja slavil naslov ruskega prvaka) je odločil dvoboj med Spartakom in Rubinom. Foto: EPA
Quincy Promes (navijači so ga takole slavili, ko je Spartak maja slavil naslov ruskega prvaka) je odločil dvoboj med Spartakom in Rubinom. Foto: EPA

Na tekmi, ki si jo je ogledal tudi pomočnik Darka Milaniča Saša Gajser, je edini zadetek dosegel Quincy Promes, ki je v 48. minuti po lepi globinski podaji kapetana Denisa Glušakova s strelom po tleh natančno meril s 17 metrov in razveselil večino izmed 28.781 gledalcev na stadionu Otkritie Arena.
25-letni napadalni bočni igralec je tako z zadetkom kronal jubilejno stoto tekmo, ki jo je odigral v dresu Spartaka. Pred srečanjem je od generalnega direktorja kluba Sergeja Rodjonova prejel majico s številko 100, za "nagrado" pa se je odkupil s 50. golom za rdeče-bele.
Promes je nizozemski reprezentant, na zadnji reprezentančni tekmi je prejšnjo nedeljo podal za tretji gol Nizozemcev ob zmagi nad Bolgarijo s 3:1.

Prva zmaga po točno enem mesecu
V prvem polčasu sicer gledalci niso prišli na svoj račun, spremljali so bolj taktično predstavo z le enim nevarnim strelom Glušakova čez vrata. V drugem delu je Spartak igral bolje in bi lahko zmagal tudi z višjim izidom, priložnosti nista izkoristila Promes in Luiz Adriano. Brazilec, nekdanji član Šahtarja Donecka in Milana, je v 76. minuti zadel vratnico.
Najnovejša okrepitev, 22-letni brazilski napadalec Pedro Rocha, ki je prišel iz Gremia, je igral od 88. minute. Poškodovan je Ze Luis z Zelenortskih otokov.

Postava Spartaka na tekmi proti Rubinu: Rebrov, Djikia, Kutepov, Bocchetti, Fernando, Kombarov, Popov (75./Pašalić), Glušakov, Eščenko, Promes, Luiz Adriano (88./Rocha).


Spartak je v domačem prvenstvu zmagal po točno enem mesecu, vmes je med drugim izgubil proti mestnima tekmecema CSKA-ju (v gosteh 2:1) in Lokomotivi (doma 3:4).

Po 9. krogu so varovanci italijanskega trenerja Massima Carrere (v lanskem prvenstvu so prvič po 16 letih slavili naslov) z 12 točkami na lestvici osmi, v vodstvu je še neporaženi Zenit (21 točk). Rubin Kazan je s 14 točkami šesti.

Maribor in Spartak se bosta v 1. krogu Lige prvakov pomerila to sredo, stadion Ljudski vrt je že dolgo razprodan.