Nogomet
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 9 glasov Ocenite to novico!
Spartak Moskva
Navijači moskovskega Spartaka na tribunah Ljudskega vrta. Foto: EPA

Dodaj v

Spartak v Sevilli brez navijaške podpore

Pridržani navijač izgnan iz države
22. september 2017 ob 18:18
Nyon - MMC RTV SLO, STA

Nogometni klub Spartak Moskva bo zaradi divjanja navijačev te ekipe v Mariboru na naslednjem gostovanju v Sevilli, ki bo 1. novembra, igral brez podpore s tribun.

Po izgredih ruskih huliganov 13. septembra v Mariboru je Evropska nogometna zveza Andaluzijcem prepovedala prodajo vstopnic za gostujoče navijače. Navijači Spartaka, ki so poskrbeli tudi za nerede v štajerski prestolnici, so v Ljudskem vrtu z baklo za več minut prekinili srečanje.

Eden od ruskih navijačev Andrej Martjanov je bil zaradi napada na policista v izgredih pred tekmo tudi v priporu. Martjanov se je medtem pogodil s tožilstvom in bil izgnan iz države.

Na srečo Spartaka klub ni prejel nobene kazni, kar zadeva domače tekme, tako da bo v torek v 2. krogu v ruski prestolnici brez omejitev lahko gostil Liverpool.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
gvidk
# 22.09.2017 ob 18:31
Edina siselna kazen bi bile prazne tribune na tekmi z Mariborom - oziroma samo navijači Maribora.
Bivši uporabnik
# 22.09.2017 ob 18:33
gvidk
in kdo od navijačev bi tvegal iti na tekmo v Moskvo, če upoštevaš problematičnost njihovih navijačev?
BobMarley
# 22.09.2017 ob 20:57
Hehe…navijači instant klubeka se spet obremenjujejo z edino pravo športno institucijo v državi. Saj boste tudi spet kdaj igrali v Evropi…pejte v San Marino, na Finsko ali pa v Gibraltar…za tisto eno in hvalabogu edino blamažo v Evro tekmovanjih…poln štadion vas je bil v Vaasi…kako ste hecni…
aktivist_vanc
# 23.09.2017 ob 01:12
@stomic
in kdo od navijačev bi tvegal iti na tekmo v Moskvo, če upoštevaš problematičnost njihovih navijačev?

@Bobrock
ja itak da viole ker so naj jači tle sploh ni dileme

@Bethtempet3
viole nimajo jajc it na gostovanje v Moskvo


Česa bi se pa naj bali?
Iz sosednjega članka:
Pomoč pri vrnitvi domov mu je v sodni dvorani ponudil predstavnik mariborske navijaške skupine Viole Roman Križnjak. Policisti so Martjanova v četrtek popoldne na mejnem prehodu Gruškovje predali Križnjaku, ta pa ga je nato odpeljal do Beograda, od koder je Martjanov z letalom poletel proti ruski prestolnici..

Zelo lepa gesta Viol...

Naj še spomnim, da so pred tekmo navijači maribora in spartaka skupaj popivali v centru.. Zmeraj pa se najdejo skupine (redko posamezniki), ki pa navijanje vidijo nekoliko drugače oz je njihov namen nekaj drugega kot navijanje za svoj klub. Tisti pravi navijači se nimamo česa bati, ne na gostovanju, še manj pa na domačih tekmah.. To vemo tisti, ki na tekme dejansko hodimo. Tisti, ki pa svoje mizerno življenje preživljajo skriti pred monitorjem, pa pač lahko svoje asocialno življenje bogatijo s pisanjem na forumih...
Nikolaj
# 22.09.2017 ob 20:54
Pravilna odločitev.
Huligani nimajo vstopa na stadion.
marialorca
# 23.09.2017 ob 05:55
Na srečo Spartaka klub ni prejel nobene kazni, kar zadeva domače tekme ..... NK Spartak Moskva dvojno nagrajen zaradi divjanja svojih navijačev.
Bivši uporabnik
# 22.09.2017 ob 18:21
kazen je premila..
Bethtempet3
# 22.09.2017 ob 20:16
viole nimajo jajc it na gostovanje v Moskvo
Bobrock
# 22.09.2017 ob 19:34
stomic
ja itak da viole ker so naj jači tle sploh ni dileme
Liga prvakov v nogometu
link
Četrtfinale LP: Juventus - Real, Liverpool - Manchester City
190
16. marec 2018 ob 13:12 Z žrebom četrtfinalnih parov Lige prvakov sta najzadovoljnejši vodilni ekipi španskega in nemškega prvenstva. Barcelona bo namreč gostila Romo, Bayern pa se bo pomeril s Sevillo.
Več novic ...
Kazalo