Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Na Wembleyju smo vodili z 1:0, imeli smo priložnost, da zmagamo, a je nismo znali zgrabiti. Nekateri niso imeli "jajc", niso se držali dogovora in smo izgubili. Psihično in fizično niso bili na potrebnem optimumu, tako ne bo šlo več. V zadnjem letu in pol, odkar sem selektor, nekateri niso napredovali niti za ped, celo nazadovali so. Prišel je trenutek, da si nalijemo čistega vina in rečemo bobu bob. Tistim, ki ne zadovoljujejo mojih kriterijev, se moramo zahvaliti za sodelovanje, vsi smo zamenljivi.

Vseh 29, ki so v zadnjem letu in pol okusili reprezentanco, ima čas do naslednje akcije, da naredijo vse, kar je treba, da bi lahko izpolnili nalogo za dobro slovenskega nogometa. Če ne bodo optimalno fizično in psihično pripravljeni, ne bodo na seznamu. Spremljali jih bomo.

Stvari se morajo razčistiti. Če za to ne bom dobil podpore, potem mene ne bo tu. Ne morem biti zadovoljen, bolj kot rezultat me zanima substanca. Ne delujemo tako, kot bi morali, nujno je treba ločiti zrnje od plev, da bi bil doprinos večji. Če nekdo ne bo dojel, da je bolje pomladiti reprezentanco, in če ne bom dobil podpore za svojo filozofijo, ker ne želim za sabo pustiti potopa, bomo šli vsak svojo pot.

Strinjam se, da je tekma proti Kolumbiji pokazala, da bi moral to storiti prej. Ker smo imeli malo prijateljskih tekem, bi moral junija v Južno Ameriko peljati pomlajeno reprezentanco. Za to prevzemam odgovornost. Naredil sem napako.
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec v pogovoru za sobotne Sportske novosti.