Slaviša Stojanović je v soboto na zadnji tekmi, ki jo je vodil, z Liersom iztržil remi z 1:1 proti predzadnjemu Waasland-Beverenu. Foto: MMC RTV SLO
Slaviša Stojanović je v soboto na zadnji tekmi, ki jo je vodil, z Liersom iztržil remi z 1:1 proti predzadnjemu Waasland-Beverenu. Foto: MMC RTV SLO

Lierse je na zadnjem mestu na lestvici, pod vodstvom Stojanovića pa je trikrat zmagal, petkrat remiziral in 11-krat izgubil. Nazadnje je moštvo vodil v soboto, ko je nekdanji udeleženec Lige prvakov (1997/98) doma iztržil točko proti predzadnjemu Waasland-Beverenu (1:1), za katerim zaostaja šest točk.
45-letni slovenski trener in vodstvo belgijskega kluba sta sporazumno prekinila pogodbo. Stojanović se je v neprijetnem položaju znašel že konec decembra po dveh zaporednih porazih s 6:0 (Charleroi v gosteh, Club Brugge doma), toda vztrajal na klopi tudi po tritedenskem premoru v tamkajšnji ligi. Zdaj sta obe strani, kot kaže, ugotovili, da je najbolje, da se razideta.

Začasni naslednik Živković
Lierse, v katerega je pred dnevi kot posojeni nogometaš Cardiff Cityja prišel Etien Velikonja, bo začasno vodil Srb Bratislav Živković, ki je bil v trenerskem štabu Stojanovića in njegovega pomočnika Miloša Kostića.

Po poročanju grških in srbskih medijev naj bi se za Stojanovića zanimali v grški reprezentanci, nekdanji uspešni trener Domžal naj bi bil resen kandidat za selektorski stolček. Grčiji gre zelo slabo v kvalifikacijah za Euro 2016, saj je z le eno osvojeno točko na zadnjem mestu lestvice skupine F. V lanski sezoni je "Slave" postal srbski prvak s Crveno zvezdo.