Philippe Coutinho ostaja na Anfieldu. Foto: Reuters
Philippe Coutinho ostaja na Anfieldu. Foto: Reuters

"Coutinho ni na prodaj," so sporočili iz Liverpoola in zavrnili drugo Barcelonino ponudbo za 25-letnika, ki je po navedbah BBC-ja znašala 85 milijonov evrov z dodatnimi 15 milijoni v obliki bonusov.

Barcelona, ki se po dobljeni 222 milijonov evrov visoki odškodnini ob prestopu Neymarja "kopa" v denarju, je tako dobila novo košarico. V Kataloniji so si predtem prizadevali za prihod vezista Marca Verattija, vendar se mu Paris SG ni želel odreči. Zdaj naj bi v Barceloni vse sile usmerili v nakup Ousmaneja Dembeleja, za katerega pa Borussia iz Dortmunda zahteva celo 150 milijonov evrov.

Liverpool je Coutinha kupil leta 2013, ko je milanskemu Interju odštel 10 milijonov evrov. Brazilec je v prejšnji sezoni dosegel 14 golov. Januarja je z Redsi podpisal novo petletno pogodbo, ki ne vključuje odkupne klavzule.

Jürgen Klopp je julija ob zavrnitvi prve Barcelonine ponudbe, ki je znašala 80 milijonov evrov, povedal, da Liverpool ni klub za nakup nogometašev. Kljub temu so bili mnogi prepričani, da bo visoka odškodnina prepričala vodstvo Liverpoola. Na veselje navijačev Redsov so se na Anfieldu odločili, da Brazilca zadržijo.