Naslednji el clasico bo 21. novembra v Madridu. Foto: Reuters
Naslednji el clasico bo 21. novembra v Madridu. Foto: Reuters

Novico je prvi sporočil Guardian, ki še piše, da linijski sodnik za zdaj želi ostaja anonimen, saj ga skrbi morebitno maščevanje. Sodnik je sicer prek svojega odvetnika na protikorupcijsko preiskovalno komisijo v Barceloni že vložil uradno prijavo.

V prijavi je zapisal, da mu je bilo naročeno, naj sodi v korist Madridčanov. Najprej mu je to naročil drugi uradni predstavnik, potem pa je zahtevo z enako vsebino dobil še po telefonu, ko ga je poklical član sodniške organizacije pri španski nogometni zvezi.

Sodniški "žvižgač" še trdi, da so mu ob tem povedali, da so uradni predstavniki na tekmi že začeli vplivati na izid tekme, kot tudi, da je bil podobnim pritiskom podvržen tudi drugi linijski sodnik. Razen svojega pričanja za zdaj ne more predložiti konkretnejših dokazov, saj telefonskega pogovora ni posnel, pričakuje pa, da se bo opogumil tudi drugi linijski sodnik in potrdil njegove navedbe. Sporni pritisk naj bi izvajal član sodniškega združenja Jose Angel Jimenez Munoz, ki še ni dobil priložnosti prebrati pritožbe, tako se do njih še ni opredelil. O hudih obtožbah na svoj račun je dejal, da se mu niti najmanj ne sanja, od kod bi lahko prišle. "To je podobno, kot da bi jih potegnili iz Kafkovega romana," je izjavil.

Konkretneje se je do obtožb opredelili predsednik združenja La lige Javier Tebas: "Te trditve so malo privlečene za lase. Nimajo prav nikakršnega smisla, saj sodnika za to tekmo še nismo sploh določili. Liga ni nastavljena za nikogar, ne za ljudi iz lige, ali zveze ali kogar koli."