Robert Berić je skupaj z Darkom Milaničem po lanski sezoni zapustil Ljudski vrt, a za zdaj še ni upravičil smiselnosti Sturmovega nakupa. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Robert Berić je skupaj z Darkom Milaničem po lanski sezoni zapustil Ljudski vrt, a za zdaj še ni upravičil smiselnosti Sturmovega nakupa. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Sturm Darka Milaniča in Roberta Berića je v nedeljo gostil novinca med prvoligaško druščino Grödig in presenetljivo izgubil z 0:2. Oba zadetka za Grödig je dosegel Philipp Zulechner, ki je v igro vstopil v 77. minuti in prvič zadel že po minuti igre. Po četrtkovem izpadu v 2. predkrogu Evropske lige proti islandskemu Breidabliku je to nov boleč poraz za nogometaše iz Gradca.

Ostane le upanje na lepše dni
Sturm je na štirih uradnih tekmah dosegel le dva zadetka. Pravzaprav enega, če ne upoštevamo avtogola Innsbrucka v 1. krogu avstrijskega prvenstva. Berić je nemočen in še ni našel poti do mreže. Proti Grödigu je imel kar nekaj izjemnih priložnosti. "Zelo težke čase preživljamo. Ne vem, kaj naj rečem. Moramo se pobrati in upati na boljše dni."

Pri 0:1 ni bilo pravega odziva
Milanič, ki je Berića pripeljal iz Maribora, je zaščitil svojega varovanca: "Pokazal je kakovost, saj ima na vsaki tekmi priložnosti. Ampak včasih je pač tako pri napadalcih. Bolj me jezi, da po zaostanku 0:1 v ekipi ni bilo nobenega pravega odziva. Zdaj potrebujemo le mir, kar pa je v nogometu zelo težko."

Fantje z vasi so se maščevali
Dvoboj je potekal v hudi vročini. Na soncu je bilo 45 stopinj. Sturmu je na koncu zmanjkovalo moči, potem ko so imeli v četrtek težko tekmo. Gostje iz mesta s 7.000 prebivalci so bili seveda presrečni, da so osvojili tri točke. S tem so se tudi maščevali Sturmu, ker so jih pri najavi tekme označili z besedami "Village People". Po zmagi je bilo iz slačilnic mogoče slišati uspešnico skupine Village People YMCA iz 80. let.