Luis Suarez je bil na pravem mestu sredi drugega polčasa. Foto: Reuters
Luis Suarez je bil na pravem mestu sredi drugega polčasa. Foto: Reuters
Messi je zbral devet strelov, a ni bil natančen. Argentinec je prispeval podajo za edini zadetek na tekmi. Foto: Reuters

Katalonci lovijo že četrto zaporedno lovoriko v kraljevem pokalu, skupno pa bi to bil že 30. naslov v tem tekmovanju. V prvem polčasu so imeli gostitelji pred 50.950 gledalci na Camp Nouu premoč, a si izrazitih priložnosti niso priigrali.

Znova udarila naveza Messi-Suarez
Barcelona je šele v 63. minuti prvič streljala v okvir vrat. Lionel Messi je s prostega strela s 23 metrov poskusil po sredini, a je vratar Jaume žogo odbil. Odločitev je padla štiri minute zatem, ko je argentinskemu virtuozu z leve strani uspelo podati žogo na daljšo vratnico, kjer jo je Suarez s petih metrov preusmeril proti vratom. Branilec Gaya je skušal posredovati z roko, a je žoga vseeno končala v mreži.

Santiju Mini ni uspelo izenačiti
Najlepši priložnosti so imeli netopirji tik pred koncem tekme. Vratar Barce Jasper Cillessen je v zadnji minuti rednega dela zapustil vrata, Santi Mina je na levi strani spravil žogo mimo njega, a ni prišel do strela. V 93. minuti je Santi Mina poskusil še z glavo, a je meril visoko čez vrata.

Marcelinho napoveduje čudež na Mestalli
"Prevladovali smo večji del tekme, a ni bilo lahko, saj se je Valencia zelo dobro branila. Njihov načrt je bil, da odločitev pade prihodnji teden. Zavedamo se, da naša prednost ni velika. Čaka nas še težkih 90 minut," je poudaril trener Barcelone Ernesto Valverde.

Trener gostov Marcelinho ni bil najbolj zadovoljen: "Končni izid ni dober. Prikazali smo dobro igro in še vedno imamo možnosti za finale. Morda nam nihče ne pripisuje velikih možnosti, a skušali bomo pripraviti čudež na Mestalli."

Španski kraljevi pokal, polfinale, prvi tekmi:
LEGANES - SEVILLA 1:1 (1:0)
Siovas 56.; Muriel 21.

BARCELONA - VALENCIA 1:0 (0:0)
Suarez 67.

Barcelona: Cillessen, Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba, Vidal (58./Coutinho), Rakitić (68./Paulinho), Busquets, Iniesta (73./Paco Alcacer), Messi, Suarez.

Valencia: Jaume, Montoya, Ruben Vezo, Gabriel Paulista, Gaya, Carlos Soler (76./Ferran Torres), Parejo, Coquelin, Pereira (46./Maksimović), Vietto, Rodrigo (81./Santi Mina).

Sodnik: Jose Maria Sanchez Martinez




Povratni tekmi, sreda ob 21.30:
SEVILLA - LEGANES

Četrtek ob 21.30:
VALENCIA - BARCELONA