Barcelona je v zadnjem mesecu prehitela Real in ima zdaj štiri točke prednosti. Foto: EPA
Barcelona je v zadnjem mesecu prehitela Real in ima zdaj štiri točke prednosti. Foto: EPA
Luis Suarez
Luis Suarez je odločil tekmo v 56. minuti. Foto: EPA
Suarez odločil el clasico

Kontroverzni Urugvajec je prelomil tekmo v 56. minuti, ko je izjemno sprejel dolgo podajo Danija Alvesa, prehitel Pepeja in mojstrsko, z diagonalnim strelom matiral Ikerja Casillasa. Real, ki je bil do tega trenutka boljši, se po zadetku ni pobral in Barcelona bi lahko slavila z višjo razliko. "Suarez je odigral tekmo na visoki ravni. Dosegel je gol, ki ga lahko doseže zelo malo nogometašev, toda zato smo ga pripeljali in toliko plačali. Zelo smo zadovoljni z njegovo zavzetostjo in s tem, kar daje ekipi," je svojega napadalca hvalil Enrique.

Barcelona je Realu pobegnila za štiri točke, a strateg Kataloncev opozarja, da ni še nič odločenega: "Gledali smo zelo iskriv obračun dveh najboljših ekip na svetu. Vedno je lepo premagati večne tekmece in uživati v rezultatu, toda prvenstvo še zdaleč ni odločeno. Pred nami so zelo pomembne tekme in vsakdo lahko izgubi točke." Kaj je rekel igralcem po koncu prvega polčasa, v katerem je bila Barcelona v zaključku podrejena? "Nič posebnega. Analizirali smo težave, ki smo jih imeli in se dogovorili, da povečamo dinamiko igre. Na tekmi s takim nasprotnikom ne gre vse takoj po željah."

Luis Suarez je bil po 14. zadetku v 29 tekmah za Barcelono navdušen: "To je najbolj pomemben gol, ki sem ga dosegel v dresu Barcelone. Ima posebno vrednost, ker sem ga zabil Realu."

Trener Reala Carlo Ancelotti je priznal, da so bili njegovi varovanci v zadnje pol ure brezidejni. "Igrali smo zelo dobro do drugega gola, potem pa je postalo zelo težko. Težko je reči, ali je zmagalo boljše moštvo. Igrali smo dobro 60 minut, v zadnje pol ure pa je bil Barcelonin protinapad uničujoč. Menim, da pri golih ni šlo za napake obrambe. Liga še ni odločena, ne bomo se predali. Barcelona ima lepo prednost, toda v nogometu se lahko zgodi marsikaj. Lige prvakov ne bomo postavili pred prvenstvo, za nas sta obe tekmovanji enako pomembni," je povedal Ancelotti.

Vezist Reala Luka Modrić je bil podobnega mnenja kot Ancelotti. "Bili smo boljši od Barcelone v prvem polčasu in lahko bi zabili dva, tri gole. Drugi zadetek Barcelona nas je psihološko ubil. V nadaljevanju smo bili izgubljeni in po zaostanku 2:1 nismo več igrali kot ekipa," je povedal Modrić.

Do konca španskega prvenstva je še deset krogov.

Suarez odločil el clasico