Marko Šuler je poleg Boštjana Cesarja glavni steber slovenske obrambne vrste. Foto: Reuters
Marko Šuler je poleg Boštjana Cesarja glavni steber slovenske obrambne vrste. Foto: Reuters

28-letnega nogometaša pogodba z Belgijci sicer veže do leta 2013. Šuler je v Gent prestopil leta 2008 iz Gorice. V trenerjevo nemilost je padel že prejšnjo zimo, tako da je njegov prestop vseskozi visel v zraku. Njegov status se je malce izboljšal po prihodu Tronda Sollieda, a le začasno.

V letošnji sezoni belgijskega prvenstva je nastopil na devetih tekmah, od tega na sedmih v prvih osmih krogih. Po koncu septembra je zaigral le še dvakrat kot rezervist.

Korošec je večkrat javno izrazil nezadovoljstvo, nazadnje po reprezentančni tekmi proti ZDA. "Zamenjal bom klub, saj vztrajanje v Gentu nima več smisla," je novembra govoril Šuler, ki tudi treningov v Belgiji ni več opravljal v vlogi osrednjega branilca, ampak le kot bočni, s čimer ni imel možnosti, da bi se lahko s tekmeci meril za igralno mesto.

Hapoel iz Tel Aviva je eden izmed najuspešnejših izraelskih klubov, državni naslov je osvojil trinajstkrat. V letošnji sezoni je Hapoel po 19 krogih na 3. mestu, sedem točk za Ironi Kirjat Šmono.