22-letni Moskovčan Nikita Kučerov potrjuje sloves rojenega strelca. V rednem delu sezone je prvič dosegel 30 golov, zdaj z 8 zadetki vodi v letošnji končnici, skupno pa je v mladi karieri na 37 tekmah
22-letni Moskovčan Nikita Kučerov potrjuje sloves rojenega strelca. V rednem delu sezone je prvič dosegel 30 golov, zdaj z 8 zadetki vodi v letošnji končnici, skupno pa je v mladi karieri na 37 tekmah "playoffa" za Tampa Bay prispeval že 19 golov in 15 podaj (34 točk). Foto: Reuters

Strela je v polfinalu Vzhoda tako povedla s 3:1 v zmagah in potrebuje samo še en uspeh, da se drugo leto zapored prebije v konferenčni finale. Peta tekma serije bo v Tampi na sporedu že v nedeljo.

Kučerov znova poskrbel za podaljšek
Tekmo so sicer bolje začeli Otočani, Kyle Okposo je ob igralcu več po uigrani akciji poskrbel za vodstvo že v 5. minuti, ki je zdržalo do zadnje tretjine. V 48. minuti je z osmim golom v končnici izenačil Nikita Kučerov - 22-letni Rus je zadel za izenačenje že na tretji tekmi, le da takrat pičlih 38 sekund pred koncem.

"Lep občutek. Vsaka zmaga v končnici je pomembna, če pa dosežeš takšno po podaljšku, je pa to še veliko olajšanje," je po tekmi dejal strelec zmagovitega gola Garrison, ki je s pravo "strelo" z razdalje premagal Thomasa Greissa.

Bishop zadržal uvodni pritisk Islsov
Trener Tampe Jon Copper je izpostavil prvega golgeterja končnice Kučerova. "Dokazal je, da ni imel le prebliska na eni tekmi. Kar nadaljuje in preseneča, super." Za zmagovalce je vratar Ben Bishop zbral 27 obramb, še posebej se je izkazal v prvi tretjini, ko so Newyorčani močno pritiskali, a je ob prejetem golu vseh preostalih 14 strelov ubranil.

LIGA NHL - KONČNICA

VZHOD, polfinale

NY ISLANDERS - TAMPA BAY 1:3
* 1:2 (1:0, 0:0, 0:1) - v podaljšku
Okposo 5.; Kučerov 48., Garrison 62.

Obrambe: Greiss 20, Berube 2; Bishop 27.

Sobota:
WASHINGTON - PITTSBURGH 1:3

ZAHOD, polfinale

Sobota:
DALLAS - ST. LOUIS 2:2

SAN JOSE - NASHVILLE 2:2

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.