John Terry je še vedno v težavah. Foto: Reuters
John Terry je še vedno v težavah. Foto: Reuters

Za tak korak se je odločila na podlagi nove analize dokaznega materiala. Nogometaš se lahko na odločitev še pritoži do 3. avgusta. Kapetana Chelseaja bo tožila zaradi rasističnega incidenta, povezanega z igralcem moštva Queens Park Rangers Antonom Ferdinandom. V pojasnilu so zapisali, da so se za tak korak odločili, potem ko so znova preučili dokaze sodnega primera in jim dodali še izsledke lastne preiskave.

Na londonskem sodišču, kjer je proti Terryju potekal proces v isti zadevi, so ga 13. julija sicer oprostili. Tožilstvo je takrat trdilo, da je Terry temnopoltega Ferdinanda zmerjal z žaljivkami na rasni osnovi, Terryju pa je uspelo dokazati, da je šlo le za sarkastičen odgovor na izzivanje tega nogometaša, ker je predtem Terryja dražil z domnevnim skakanjem čez plot.

Primer Terry je za seboj potegnil celo vrsto posledic; FA je tako februarja že ob sumu rasističnega žaljenja Terryju odvzel kapetanski trak v reprezentanci, v znak protesta zaradi takšnega ravnanja pa je nekaj mesecev pred evropskim prvenstvom odstopil takratni selektor Fabio Capello.