Juventus bo v prvem krogu Serie A v soboto gostoval pri Sampdorii. Foto: EPA
Juventus bo v prvem krogu Serie A v soboto gostoval pri Sampdorii. Foto: EPA
Antonio Conte in Carlos Tevez
Carlos Tevez bo v novi sezoni pomemben adut trenerja Antonia Conteja. Foto: EPA

Prvi ključni dogodek na tekmi se je zgodil v 19. minuti, ko je moral zaradi poškodbe kolena predčasno z igrišča Claudio Marchisio. Zamenjal ga je Francoz Paul Pogba in že v 23. minuti zadel za 1:0. Z desne strani je nizek predložek pred vrata poslal Stephan Lichtsteiner, po odbiti žogi pa je spretni Pogba v polno meril z levico. Po dobre pol ure igre je po lepem strelu Stefana Raduja izenačenje sinjemodrim preprečil Gianluigi Buffon.

Popoln razpad obrambe Lazia
Juventus je srečanje odločil na začetku drugega polčasa s tremi zadetki v obdobju od 52. do 57. minute. "Stara dama" je najprej uspešno sklenila protinapad po kotu Lazia. Nekdanji član kluba iz Rima Lichtsteiner je lepo našel Giorgia Chiellinija, ta pa je iz bližine zadel v prazna vrata.

Lichtsteiner, švicarski nogometaš, ki smo ga lani spoznali tudi na kvalifikacijski tekmi proti Sloveniji v Stožicah, se je nato še sam vpisal med strelce po dvojni podaji z Mirkom Vučinićem. Piko na i pa je postavil Carlos Tevez po še enem protinapadu. Argentinec se je izkazal z dobro igro in dosegel prvi zadetek v dresu Juventusa, ki je drugič zapored osvojil superpokal.
Lazio se po teh treh zadetkih kljub menjavam ni več pobral. Buffon je preprečil tudi častni gol Miroslavu Kloseju.
Italijanski superpokal:
JUVENTUS
- Lazio 4:0 (1:0)
50.000; Pogba 23., Chiellini 52., Lichtsteiner 54., Tevez 57.

Juventus: Buffon, Chiellini, Bonucci, Barzagli (75./Caceres), Asamoah, Lichtsteiner (82./Ogbonna), Marchisio (21./Pogba), Vidal, Pirlo, Vučinić, Tevez.

Lazio: Marchetti, Radu (58./Floccari), Dias, Biava, Cavanda, Biglia, Ledesma (57./Ederson), Lulić, Candreva, Hernanes (71./Onazi), Klose.

Sodnik: Gianluca Rocchi