Romelu Lukaku se vrača k Evertonu. Foto: Reuters
Romelu Lukaku se vrača k Evertonu. Foto: Reuters

Belgijski nogometni napadalec je podpisal petletno pogodbo z Evertonom. Prestop 21-letnega belgijskega nogometaša iz Londona v Liverpool je bil vreden kar 28 milijonov funtov, kar je absolutni rekord v zgodovini kluba, ki domuje na Goodison Parku. Lukaku je že v pretekli sezoni kot posojen igralec Chelseaja igral za Everton, na 33 tekmah pa je dosegel 16 golov.

Lukaku je k Chelseaju prišel iz Anderlechta leta 2011, a se nikakor ni ustalil na Stamford Bridgeu. Po prihodu Diega Coste in Didierja Drogbaja letošnje poletje je po lestvici zdrsel le še navzdol. Očitno tudi pod tako kritiziranega Fernanda Torresa.

"Hotel je igrati za Chelsea, ampak je dal jasen znak, da hoče biti prvi napadalec, česar v klubu naših razsežnosti ne moreš kar tako obljubiti. To je takoj zmanjšalo njegovo željo po vrnitvi k nam. Potem je še Everton dal zelo dobro ponudbo, realnost našega kluba in odbora pa je, da takšne ponudbe sprejmemo. Pomembno je, da je zadovoljen. Je dober fant, ima svoj način razmišljanja in upravljanja svoje kariere," je dejal Mourinho.

Portugalec je tudi priznal, da Torresa pred iztekom tega prestopnega roka ne bo prodal, saj potrebuje tri članske napadalce. Torres po selitvi iz Liverpoola pred tremi leti nikakor ne najde prave strelske forme. Ob nedeljskem gostovanju pri Olimpiji v Stožicah (1:2) je "zablestel" z novo neverjetno zapravljeno priložnostjo.