Thiago je za Španijo odigral pet tekem. Foto: EPA
Thiago je za Španijo odigral pet tekem. Foto: EPA

Pred kratkim je Thiago, ki je bil nosilec ob zadnjih dveh evropskih naslovih Španije do 21 let, začel trenirati, pričakovali so, da bo lahko zaigral na sobotnem finalu nemškega pokala proti Borussii, toda poškodba se je vendarle zakomplicirala in potrebna bo operacija. Čeprav gre za izvrstnega nogometaša, pa se odsotnost Španiji, ki bo v Braziliji branila naslov svetovnega prvaka, ne bo bistveno poznala, saj ima "furia" na sredini zares atomsko zasedbo.

Pri Bayernu načrtujejo, da bo v Italiji rojeni in v Španiji vzgojeni nogometaš brazilskega rodu pripravljen za začetek prihajajoče sezone. Thiago je imel v karieri že ogromno težav s poškodbami. Tako je izpustil Euro 2012, tudi olimpijske igre tistega leta in precejšen del sezone. Ker – tudi zaradi poškodbe – pri Barceloni, kjer je igral od 14 leta, ni dobil dovolj priložnosti v prvem moštvu, se je lani poleti za 25 milijonov evrov preselil v München, kjer je moči znova združil s Pepom Guardiolo. Pod taktirko katalonskega strokovnjaka je veliko igral, a sledila je nova poškodba in sanje o SP-ju so se razblinile.

Thiago prihaja iz nogometne družine. Oče Mazinho je z Brazilijo postal svetovni prvak pred 20 leti, mlajšega brata Rafinho je Barca posodila Celti, pri Benfici pa igra napadalec Rodrigo, ki je bil tudi reprezentančni soigralec Thiaga v mlajših selekcijah.