Dobro razpoloženje na torkovem treningu Atletica. Foto: Reuters
Dobro razpoloženje na torkovem treningu Atletica. Foto: Reuters
Jan Oblak in Lionel Messi
Jan Oblak bo poskušal preprečiti, da bi Lionel Messi prekinil strelski post. Foto: Reuters
Fernando Torres in Diego Simeone
Fernando Torres je prvič po izključitvi komentiral svoj rdeči karton. Foto: Reuters

Koke je bil pred dvema letoma junak obračuna na stadionu Vicente Calderon, ko je že v 5. minuti dosegel edini zadetek za napredovanje Atletica proti Barceloni s skupnim izidom 2:1.

"Ko pogledam posnetek, vidim zdrs"
Tokrat imajo Madridčani slabše izhodišče po prvem srečanju, saj so prejšnji torek na Camp Nouu izgubili z 2:1, potem ko so od 35. minute igrali brez izključenega strelca zadetka za 0:1 Fernanda Torresa. Ta je svoje videnje dogodkov predstavil v pogovoru za radio Cadena Ser.

"Prepričan sem, da sem drugi rumeni karton prejel neupravičeno. Čutil sem mešanico nemoči in frustracije. Ko pogledam posnetek, vidim zdrs. Ni brca niti zamujen štart. Edini argument v prid kartona je, da je to akcija, ki bi se ji lahko izognil. Želel sem zadeti še enkrat za vodstvo z 2:0, končalo pa se je s tem, da sem prizadel ekipo. Prepričan sem, da bi z 11 igralci zmagali. Dnevi po tekmi so bili težki. Potreboval sem dva dni, da sem prišel k sebi. Trenutki po izključitvi so bili najslabši v moji karieri. Želel sem biti sam," je povedal 32-letni napadalec, ki ima pogodbo z Atleticom do konca sezone.
Poleg Torresa bo v sredo manjkal še Tiago Mendes, vprašljiva pa sta nastopa branilcev Joseja Gimeneza in Stefana Savića.

Messi brez gola že 362 minut
Barcelona je v manjši krizi. Na zadnjih treh tekmah v španskem prvenstvu je osvojila le točko, saj je klonila pred Real Madridom (1:2) in Real Sociedadom (1:0). To pomeni, da preživlja najmanj uspešno obdobje, odkar je njen trener avgusta 2014 postal Luis Enrique. Atletico se ji je približal na vsega tri točke, Real na štiri. Navijači pogrešajo kakšen zadetek Lionela Messija, ki je brez gola že 362 minut, kar je njegov najdaljši niz pri Barceloni od leta 2011.
"Ni čas za opravičila ali izgovore, potrebujemo izide. Ni čas, da potonemo nizko in si mislimo, da je za nami grozen niz. Imamo razloge, da smo optimisti, čeprav izidi nazadnje niso bili takšni, kot si želimo," pravi Enrique, ki je v nedeljo v San Sebastianu spočil Andresa Iniesto, Jordija Albo in Ivana Rakitića. Zaradi poškodbe je vprašljiv nastop Rafinhe.
Bayernovih 9:0 proti portugalskim moštvom
Na drugi tekmi bo Bayern v Lizboni branil prednost z 1:0 proti Benfici. Gostitelji zaradi kartonov ne morejo računati na najboljšega strelca Jonasa, ki je na 29 tekmah v portugalskem prvenstvu dosegel 30 zadetkov in še dva v Ligi prvakov.

"Ne bomo sedeli in jokali nad nečim, česar ne moremo spremeniti. To je priložnost za koga drugega. Kdor koli bo igral, bo gotovo opravil dobro delo," ne obupuje trener Rui Vitoria.
Benfica je zmagala na 20 od zadnjih 22 tekem, a je bila zadnjič v polfinalu najelitnejšega evropskega tekmovanja pred 26 leti. Bayern se je med najboljše štiri prebil vselej v zadnjih štirih letih. V Evropi je proti portugalskim moštvom dobil vseh devet dozdajšnjih dvobojev na izpadanje.

Četrtfinale, povratni tekmi, sreda ob 20.45:

ATLETICO MADRID - BARCELONA 1:2

Verjetni postavi:
Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Godin, Lucas, Filipe Luis, Gabi, Augusto Fernandez, Saul Niguez, Koke, Griezmann, Ferreira Carrasco.
Barcelona: ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Rakitić, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.
Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)


BENFICA - BAYERN 0:1

Verjetni postavi:
Benfica: Ederson, Andre Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu, Fejsa, Renato Sanches, Pizzi, Gaitan, Mitroglou, Raul Jimenez.
Bayern: Neuer, Kimmich, Javi Martinez, Alaba, Lahm, Vidal, Douglas Costa, Müller, Thiago, Ribery, Lewandowski.
Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)
V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.