Francesco Totti bo vsaj še naslednjo sezono branil barve Rome, poročajo iz Italije. Foto: Reuters
Francesco Totti bo vsaj še naslednjo sezono branil barve Rome, poročajo iz Italije. Foto: Reuters
Boštjan Cesar in Antonio Di Natale
V letošnji sezoni je Antonio Di Natale v Serie A nastopil na 22 tekmah in dosegel en zadetek. Foto: EPA

sodelovanje s klubom podaljšal še za eno sezono.

Zdajšnja pogodba se 39-letnemu Rimljanu izteče po koncu letošnje sezone. Italijanski mediji poročajo, da je glede nove pogodbe za sezono 2016/17 že vse dogovorjeno, uradno naj bi klub novico potrdil prihodnji teden.

Vest o podaljšanju pogodbe so potrdili pri Gazzetti dello Sport, kjer so poudarili, da je zeleno luč za podaljšanje sodelovanje z zimzelenim Tottijem prižgal predsednik Rome James Pallotta.

Totti je v svoji karieri za Romo od leta 1992 do vključno letošnje sezone zbral 755 nastopov, na katerih je zadel 303 gole in podelil 189 podaj za zadetek.
Di Natale končuje zgodbo v Vidmu
Legendarni kapetan Udineseja Antonio Di Natale pa je potrdil, da ob koncu sezone po 12 letih zapušča klub.

"Tekma proti Carpiju čez dva tedna bo moja zadnja v črno-belem dresu. Žal sem trenutno poškodovan in ne morem pomagati v soboto na pomembni tekmi za obstanek proti Torinu, toda verjamem v soigralce. Odhajam z dvignjeno glavo, ponosen sem, kar sem naredil, in hvala vsem," je dejal 38-letni Di Natale.

Ob tem je dodal, da odhod iz Udineseja ne pomeni konca kariere. "Načrtujem, da bom še igral. Moram vprašati Francesca Tottija za nasvet," se je pošalil.

Di Natale je član Udineseja od leta 2004, ko je prišel iz Empolija, na 445 tekmah pa je dosegel 226 golov. Bil je dvakratni najboljši strelec Serie A, leta 2010 je bil tudi najboljši igralec italijanskega prvenstva. Z 208 goli v prvi ligi je šesti najboljši strelec v zgodovini tega tekmovanja (Totti je drugi z 247 zadetki). Za reprezentanco je odigral 42 tekem in dosegel 11 golov.